Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mediebyråer

Wavemaker jublar över ACO-uppdrag

Publicerad: 3 december 2019, 08:29

Lina Lindén, vice vd på Wavemaker, Maria Holmlund, nordisk marknadsdirektör på Perrigo, och Cecilia Sundström, vd på Wavemaker.

Foto: David Geborek Lundberg

Wavemaker vinner skönhets- och läkemedelsföretaget Perrigos europeiska pitch, och får därmed jobba med varumärken som ACO, Panodil och Nezeril. Uppdraget låg tidigare hos Zenith.


Ämnen i artikeln:

MediebyråerWavemaker

Wavemaker Sverige får det nordiska uppdraget för Perrigo. 

– Det ska bli enormt roligt att får arbeta med Perrigos starka varumärken, inte minst med ACO Hud som varit en ledande aktör inom hudvård i 80 år. Kategorin står inför stora förändringar och vi ser fram emot att få hjälpa dessa fina varumärken att utvecklas och fortsätta växa på den nordiska marknaden, säger Cecilia Sundström, vd för Wavemaker i Sverige, i ett pressmeddelande.

Perrigo, som har ett 30-tal produkter i Sverige inom hud- och egenvård, har stora tillväxtambitioner.

– Det känns spännande att få arbeta med Wavemaker på den nordiska marknaden. De har både kunskap om kategorin och delar vår syn på tillväxt. I våra inledande möten har vi redan inspirerats av Wavemakers expertis inom kundinsikt och tekniska lösningar som är avgörande för att vi skall kunna fortsätta vår digitala transformation, säger Maria Holmlund, nordisk marknadsdirektör på Perrigo, i pressmeddelandet.

Värdet för Wavemaker på det totala uppdraget från Perrigo i Europa och Australien uppgår till cirka en miljard kronor. Perrigo omsätter nästan 50 miljarder kronor globalt.

Group M-byrån Wavemaker bildades årsskiftet 2017/2018 efter en sammanslagning av MEC och Maxus.

Fredrik Svedjetun

fredrik.svedjetun@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MediebyråerWavemaker

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev