Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mediebyråer

Vizeums nya vd brinner för ett inkluderande ledarskap

Publicerad: 24 september 2019, 09:54

UPPDATERAD. Christine Völcker, tf vd och vice vd på Carat, går in som vd för systerbyrån Vizeum: ”Vi kommer att jobba mycket med tillväxten tillsammans”. Samtidigt återgår Nike Carlstoft till vd-rollen på Carat.


Ämnen i artikeln:

CaratVizeum

Christine Völcker har tidigare varit vice vd samt tillförordnad vd på Carat, nu går hon i stället in som vd på Vizeum efter att Ebba Kilman lämnade sitt uppdrag i augusti. 

– Jag är otroligt glad över att kunna ta det här steget, och över att jobba i ett nätverk där man lyfter egna talanger. Jag har ju varit en del av Carat sedan början för sex år sedan, det här blir något nytt vilket är kul, säger Christine Völcker.

Hon tillträder sin nya roll i oktober 2019. På frågan om förändringar framåt ber Christine Völcker om att få återkomma. Men hon vet redan nu hur hon ska sätta tonen som vd. 

– Jag brinner för ett inkluderande ledarskap, och tror verkligen på människor och människors förmåga att skapa saker tillsammans. Som person har jag mycket energi och jag tycker om att utveckla och driva saker framåt. Vi kommer att jobba mycket med tillväxten tillsammans. 

 

Nike Carlstoft lämnade sin roll som vd för Carat då hon tog klivet upp som chief operating officer inom Dentsu Aegis i början av året. Nu återgår hon till tjänsten som vd på Carat, samtidigt som hon fortsatt ska axla sin nuvarande roll. 

– Det känns jättebra att vara tillbaka på Carat. Jag ser stora fördelar med att både leda mediebyrån och affärsutvecklingen för gruppen. 

Hon är inte orolig över beslutet att ta tillbaka vd-rollen samtidigt som hon stannar kvar som chief operating officer på Dentsu Aegis. 

– Det blir mycket jobb, men det känns bara roligt och spännande. Det finns en fördel med att jobba så integrerat som jag kommer att göra: nära affärsutvecklingen och nära Carat. Plus att det blir roligare för mig personligen, eftersom jag älskar att jobba nära våra kunder. 

Mattias Behrer, vd och koncernchef för Dentsu Aegis, har gjort en genomlysning av marknaden för att hitta lämpliga vd-kandidater.

– Utmaningen har varit att hitta rätt kombination av personlighet och kompetens, en gedigen förståelse för våra kunders behov, dynamiken i det nya medielandskapet och samtidigt kunskap och drivkraft att transformera mediebyrå-rollen mot än mer holistisk, strategisk och affärsdrivande kommunikationskonsultation i en digital ekonomi, , säger han och fortsätter:

– Jag har landat i att vi helt enkelt har de två bästa personerna för uppgiften i vårt eget hus. Christine och Nike är båda fantastiska ledare som tillsammans drivit en imponerande turn-around av Carat, från krisåren 2013-14 till att idag vara Sveriges mest framgångsrika mediebyrå. De brinner båda för att fortsätta den utvecklingen för Carat, Vizeum och Dentsu och jag är helt övertygad om att detta blir den bästa lösningen för våra kunder och kollegor. Jag är stolt och glad över att vi gör denna drömrekrytering från de egna leden. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Julia V. Caesar

Reporter

Ämnen i artikeln:

CaratVizeum

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev