måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Mediebyråer

Vändning – uppåt för medieköpen i november

Publicerad: 8 december 2020, 08:18

Medieinvesteringarna via mediebyråerna ökar med 11 procent i november.

Foto: Henrik Isaksson/IBL

Medieinvesteringarna via mediebyråerna ökar i november. Noteringen är den högsta i Mediebyråbarometerns historia.

Ämnen i artikeln:

MediebyråbarometernSveriges Mediebyråer

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


I november ökar medieinvesteringarna med hela 11 procent jämfört med november 2019. Det är den högsta novembernoteringen i Mediebyråbarometerns historia.

Ökningen beror dock till viss del på att november i år hade ytterligare en faktureringsdag jämfört med november förra året.

Totalt landar medieköpen på nästan 1,5 miljarder kronor.

Månadens vinnare är online video som uppvisar en positiv tillväxt på 45,2 procent, vilket är all time high. Även tv, radio, sociala medier, online display och utomhus ökar, medan bio, dagspress, dr, sök och fack- och populärpress minskar.

Tv gjorde sitt bästa november sedan 2015 med en ökning på 25,8 procent. Radio gjorde sitt bästa november någonsin och ökar med 19,4 procent.

– De digitala kanalerna går generellt mycket starkt. Sett till ett tolv månaders rullande medelvärde är nu köpen i både sociala medier och online video större än de samlade printköpen. Även utomhus/trafikreklam överraskade genom att öka med 8 procent - trots att trafiksiffrorna pekar nedåt på alla områden. Det om något är ett tecken på att medieinvesteringarna är tillbaka, säger Jochum Forsell, senior partner på Hear, i ett pressmeddelande.

Hittills i år har medieinvesteringarna via mediebyråerna minskat med 17,7 procent och ligger efter elva månader på nästan 11,5 miljarder kronor.

Mediebyråbarometern i november 2020. Källa: Sveriges Mediebyråer.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev