Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mediebyråer

Thomas Cook i konkurs – svenska Vings byråer drabbas

Publicerad: 23 september 2019, 09:10

Nike Carlstoft, COO på Dentsu Aegis, som jobbar med Ving på den svenska marknaden.

Svenska Ving ingår i Thomas Cook-koncernen som igår försattes i konkurs. Det påverkar Vings varumärke och byråsamarbeten på den svenska marknaden.


Ämnen i artikeln:

Dentsu AegisVingVizeum

Ving Sverige köpte under 2018 medier för 118 miljoner kronor brutto, enligt Sifo reklammätningar. Researrangörens huvudmedium är tv, där man lade 49 miljoner kronor brutto av investeringen. Hittills i år, januari-augusti, har Ving köpt medier för drygt 60 miljoner kronor brutto totalt.

Så sent som i augusti i år inledde Ving Sverige och de nordiska Thomas Cook-bolagen Spies i Danmark, Tjäreborg i Finland och Ving i Norge ett samarbete med reklambyrån Åkestam Holst.

Sedan 2014 jobbar Ving också med Dentsu Aegis-byrån Vizeum, som hanterar mediebyråuppdraget. 

Exakt hur Thomas Cooks konkurs påverkar Ving som varumärke och byråsamarbetena är dock ännu oklart.

– Just nu har vi en direktdialog med vår kund för att lösa det här så bra som möjligt för Ving, säger Nike Carlstoft, COO på Dentsu Aegis, till Dagens Media, som hänvisar alla vidare frågor till Ving.

Konkursen innebär att Ving ställt in samtliga flygningar idag, skriver SVT. Cirka 3200 personer skulle ha flugit till eller från Sverige med Ving på måndagen.

”Vårt fokus just nu är att ta hand om drabbade kunder och vi räknar med att ha mer information under dagen, men har i nuläget inte alla svar på hur Thomas Cook Groups konkurs kommer att påverka oss”, skriver Ving på sin sajt.

Till Resumé säger Vings marknadschef Claes Pellvik att bolaget nu pausar all extern marknadsföring. På frågan om Ving kommer att överleva som varumärke svarar han:

”Det är för tidigt att säga, men vi har ridit ur kriser förr i Vings 63-åriga historia och den nordiska verksamheten är och har varit mycket lönsam under många år.”

Madeleine Nilsson

Reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Dentsu AegisVingVizeum

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev