fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Mediebyråer

Svea Solar till Publicis

Publicerad: 28 april 2023, 08:18

Gänget från Svea Solar och mediebyrån Publicis.

Foto: Pressbild

Mediebyrån Publicis får ansvar för solenergibolaget Svea Solars mediestrategi, medierådgivning, medieplanering och medieköp på fem marknader. Ett uppdrag som tidigare låg hos Mediacom.

Ämnen i artikeln:

Mediebyråbyten

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Efter en större upphandling som har pågått under årets första kvartal står det klart att solenergibolaget Svea Solar har valt Publicis som ny mediebyrå. Samarbetet sätter i gång omgående.

Det innebär att Mediacom tappar Svea Solar och att Publicis, med ledning från Stockholm, får ansvar för solenergibolagets mediestrategi, medierådgivning, medieplanering och medieköp i alla kanaler. Uppdraget sträcker sig över samtliga fem europeiska marknader där Svea Solar i dag finns, vilket är i Sverige, Belgien, Nederländerna, Tyskland och Spanien.

Johan Ydring, global head of digital sales and marketing på Svea Solar, berättar i ett pressutskick varför valet föll på Publicis.

– De visade väldigt konkret hur starka de är både strategiskt och taktiskt. Dessutom kunde de på ett bra sätt beskriva hur vi kan jobba över marknader för att både dela best practice och för att hitta en bra balans mellan oss som sitter globalt och expertis på lokal marknad, säger han.

Johanna Fogelklou, head of client operations på Publicis Media, är glad över förtroendet.

– Vi ser fram emot att få börja jobba tillsammans och vara med och bidra till Svea Solars kommande expansion på så väl svenska marknaden som i Europa och därmed i arbetet mot en mer fossilfri framtid, säger hon i en kommentar.

LÄS OCKSÅ: Kundrörelserna Q1: Här är mediebyråerna med nya kunder in

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev