Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mediebyråer

Publicis Groupe ger 45 000 anställda 50 miljoner euro att dela på för att möta inflationen

Publicerad: 8 november 2022, 07:15

Foto: Publicis Groupe

De höjda levnadskostnaderna får Publicis Groupe att dela ut en storbonus till 45 000 anställda som inte har någon rörlig ersättning.

Ämnen i artikeln:

PublicisNyheter

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Det handlar om omkring 50 miljoner euro som Publicis Groupe ger till 45 000 anställda för att de ska kunna möta de ökade levnadskostnaderna som den höga inflationen bidrar till. Det rapporterar Campaign.

Det efter ett resultat för tredje kvartalet då bolaget – precis som under årets två föregående kvartal – redovisat en organisk tillväxt på över 10 procent. Samtidigt höjdes den årliga prognosen för andra gången 2022.

Nu får de fina siffrorna – i kombination med den stigande inflationen – Publicis Groupe att ge tillbaka till all personal som saknar rörlig ersättning och som har arbetat i gruppen de senaste 12 månaderna. Totalt handlar det om lite drygt hälften av de 90.000 anställda som får dela på cirka 50 miljoner euro, vilket motsvarar runt 1.100 amerikanska dollar.

Bonusen landar i novembers lönekuvert. Arthur Sadoun, vd för Publicis Groupe, beskriver initiativet som ett sätt att tacka byrågruppens medarbetare.

– I ett sammanhang där inflationen påverkar vardagen för många av dem vill vi säkerställa att vi ger ytterligare stöd där det behövs som mest när vi går in i semesterperioden.

Samma grupp, det vill säga anställda som inte har rörlig ersättning, fick en liknande bonus av Publicis Group så sent som i våras. Då som tack för allt arbete under pandemiåren.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev