söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Mediebyråer

Ny rapport: Allt fler marknadsförare överger de externa byråerna

Publicerad: 26 januari 2022, 08:00

David Lundgren, vd för Bannerflow, tror att inhouse kommer att fortsätter att spela en viktig roll.

53 procent av de tillfrågade marknadsförarna i en färsk rapport har lämnat sina externa byråer för att ta hem den digitala marknadsföringen.

Ämnen i artikeln:

InhouseBannerflow

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Antalet inhouseteam växer i storlek, samarbetena med de externa byråerna minskar och nya konsumentkrav gör att produktionsvolymen ökar.

Det visar SaaS-bolaget Bannerflow och Digidays gemensamma rapport ”State of In-housing” som i år släpps för fjärde gången. Sedan Bannerflow började sammanställa rapporten har inhousekurvan gått och ett och samma håll: uppåt.

I årets rapport har 400 europeiska seniora marknadsförare i Europa fått svara på avgörande branschfrågor för att teckna en bild av vad som nu sker på den europeiska inhousemarknaden.

Av rapporten framgår bland annat att 2022 kommer att handla mycket om digitala strategier, och här avslöjar siffrorna att influencers kommer att få stor betydelse. 38 procent uppger nämligen att de ökar sitt engagemang på det marknadsföringsområdet. Av de som prioriterar sina digitala strategier under det kommande året uppger 42 procent också att de vill bygga en mer effektiv datastrategi.

David Lundgren, vd för Bannerflow, kommenterar rapporten i ett pressmeddelande:

– Inhouse fortsätter att spela en viktig roll för att säkerställa framgång och motståndskraft under utmanande tider. Faktum är att externa faktorer återigen har hjälpt till att utveckla inhousebyråernas position inför 2022. Och det är tydligt att det som en gång kallades ”det nya normala” nu är mycket ”normalt”. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev