Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mediebyråer

Ny CTO till Group M

Publicerad: 18 januari 2021, 08:25

”Anna har på ett respektingivande sätt styrt ett flertal transformativa projekt med fantastiska resultat”, säger Martin Hugosson, vd Group M.

Anna Hammerlid går in i rollen som CTO på Group M. ”De letade inte efter en 'digital galjonsfigur'”, säger hon.

Ämnen i artikeln:

Group MMartin Hugosson

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Anna Hammerlid, tidigare vd för Splay one Sverige, ansluter till Group M i rollen som CTO. I uppdraget ingår att ansvara för byrånätverkets specialistavdelningar bestående av 125 medarbetare samt skynda på bolagets transformation när det kommer till att skapa kundfördelar. 

Anna Hammerlid har tidigare bland annat arbetat på dåvarande MTG och Bonnier. 

– Anna har på ett respektingivande sätt styrt ett flertal transformativa projekt med fantastiska resultat. Vi ser så fram emot att under hennes ledarskap utveckla vår förmåga att göra våra kunder framgångsrikare genom att kombinera data, tech och kreativitet i sin affär. Anna har redan gjort starkt intryck på oss genom en maxad kombination av analys och kreativitet, säger Martin Hugosson, vd Group M, i ett pressmeddelande.  

Anna Hammerlid om tjänsten:

– Jag blev väldigt imponerad när jag förstod att Group M:s ambition var att faktiskt förändras i grunden och att de i en CTO inte letade efter en ”digital galjonsfigur”, utan en person som kan leda en redan påbörjad transformation och jättesatsning på digitala produkter, tjänster och expertkompetens. Att få möjligheten att vara med och forma om branschen tillsammans med en av Sveriges största byrå-grupper känns otroligt spännande.   

Det är inte första gången som Group M rekryterar till rollen som CTO, men det är första gången som någon faktiskt tillträder. I oktober 2019 skulle Jonas Bäckström ha tillträtt rollen men han valde att istället gå tillbaka till sin tjänst på Min Doktor, vilket Dagens Media rapporterat tidigare. Sedan dess har ingen ny person rekryterats till tjänsten – fram tills nu. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev