Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mediebyråer

Nedskärningar på Dentsu globalt

Publicerad: 28 maj 2020, 14:10

”Vi gör det vi kan för att behålla alla våra anställda och säkra våra kundleveranser”, säger Nike Carlstoft till Dagens Media.

Foto: Janne Næss

Det globala byrånätverket Dentsu ska minska sina utgifter globalt. Även i Sverige genomförs nu kostnadsbesparingar, men några personalneddragningar är enligt vd:n Nike Carlstoft inte aktuella i dagsläget.


Ämnen i artikeln:

Nike CarlstoftDentsu Aegis

På onsdagen presenterade det globala byrånätverket Dentsu årets första kvartalsrapport. Av den framgår att den globala omsättningen minskar med 0,4 procent. Hur coronakrisen verkligen slagit kommer att märkas först nästa kvartal, men redan nu meddelar Dentsu att planen är att minska de globala utgifterna med 7 procent, rapporterar Campaign.

För att sänka kostnaderna har byrånätverket dragit ned på resor, konferenser och utbildningar samt förkortat arbetstiden med mera.

LÄS OCKSÅ: Dentsu Aegis räknar med ”the new normal” efter sommaren 

Och även om Sverige sticker ut som ett land där Dentsu ser tillväxt har samma besparingsåtgärder införts även här, berättar Nike Carlstoft, vd för Dentsu Aegis Network.

– Vi gör samma typ av åtgärder för att minska vår kostnadskostym. Men vad jag vet kommer det globala arbetet inte att påverka oss. Vi äger vår egen budget i Sverige och arbetar för att ha ett så välmående företag som möjligt och så nöjda kunder som det bara går.

Så det finns inga planer på personalneddragningar?

– De åtgärder och besparingar vi gör gör vi för att kunna säkerställa att vi har ett stabilt och välmående företag så i dagsläget ser vi inte det, säger hon och fortsätter:

– Sedan vet vi inte hur våg två kommer att påverka men vi gör det vi kan för att behålla alla våra anställda och säkra våra kundleveranser. Vi har fullt fokus på det.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Nike CarlstoftDentsu Aegis

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev