torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Mediebyråer

Nedåt för medieköpen i april

Publicerad: 16 maj 2023, 07:45

Medieköpen via Sveriges Mediebyråers medlemmar backar i april.

Medieinvesteringarna förmedlade via mediebyråer minskar även i april. Det är sjätte månaden i rad som medieköpen backar.

Ämnen i artikeln:

MediebyråbarometernBenjamin HolmfredSveriges Mediebyråer

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Medieinvesteringarna minskar med hela 12,8 procent i april, jämfört med april 2022, och landar på 1,2 miljarder kronor, visar Mediebyråbarometern. Det innebär att medieköpen har minskat med totalt 5,4 procent hittills i år, jämfört med motsvarande period 2022.

Tuffast är det för direktreklam, som minskar med 53 procent i april. Ljuspunkter ser vi dock för både radio och utomhus, som ökar i april.

– Under april backade medieinvesteringarna för sjätte månaden i rad. Minskningen om 12,8 procent är den största hittills under 2023 och drabbar en av de, vanligtvis, största månaderna på året. Återigen är det utomhus/trafikreklam och radio som går starkt. Radio ökade med 0,8 procent jämfört med en mycket stark aprilmånad 2022, och når därmed ett all-time-high för april. Utomhus/trafikreklam ökade med hela 11,2 procent. Det är uppenbart att dessa två medier attraherar annonsörerna, säger Benjamin Holmfred, styrelseordförande i Sveriges Mediebyråer, i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: Här är medieslaget som går urstarkt i krisekonomin: ”All-time-high”

Mediebyråbarometern för april.

Foto: Sveriges Mediebyråer

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev