onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Mediebyråer

Lämnar Group M – startar nytt nätverk

Publicerad: 11 september 2019, 06:14

”Jag tror på att plocka bort mellanhanden och sätta ihop skräddarsydda team”, säger Dan Lindgren.

Foto: Press

Efter att ha arbetat på stora nätverk, kundsidan och mindre byråer såg Dan Lindgren ett problem ingen gjorde något åt. Nu lämnar han Group M – och startar eget. ”Jag försöker skapa ett oberoende alternativ”, säger Dan Lindgren.

Ämnen i artikeln:

Group M

JVC

Julia V. Caesar


Första gången Dan Lindgren såg behovet av ett alternativ till de stora nätverken och de traditionella byråuppläggen var för runt fyra år sedan. Då arbetade han som strateg och affärsutvecklare inom Nordic Morning.

Ett år senare befann han sig i stället på Nordeas kundsida och det blev då ännu tydligare att det saknades alternativ och han insåg att ingen på byråsidan riktigt tagit ett grepp om det.

– Jag har varit på små nischbyråer, stort nätverk, på kundsidan. Det jag sett är att det funnits ett glapp, speciellt när organisationer och företag börjar jobba med tvärfunktionella team och in house-funktioner. Med det traditionella upplägget har det blivit svårt att ha flera olika byråer som gör saker på varsitt håll, säger Dan Lindgren.

Nu gör han slag i saken, och lämnar Group M för att driva det egna nätverket We were there. 

– Jag försöker skapa ett oberoende alternativ. Jag tror på att plocka bort mellanhanden och sätta ihop skräddarsydda team med en neutral teamledare som ska representera kunden, ingen byrå. Då kommer den ständiga frågan om hur byråer ska samarbeta och slåss om kakan försvinna lite, tror jag. 

Förutom att det nya nätverket ska lägga fokus på så kallade skräddarsydda team-upplägg kommer det att ägna sig åt strategisk rådgivning samt att hjälpa till att skala upp inhouse-verksamheter. 

– Allt det här görs i nätverksform. Jag har ett mäklarupplägg, där jag sammanför nischbyråer, frilansare och konsulter i ett eller flera team och hjälper kunder integrerat. Det är ett upplägg som borde passa både startups och stora organisationer, säger Dan Lindgren. 

Dan Lindgren har över 20 års erfarenhet av byråbranschen. I det nya nätverket fortsätter han att lägga fokuset både på Sverige, och utanför landsgränserna. 

– Jag har jobbat fokuserat på Norden de senaste fyra åren, och har ett nätverk i de nordiska länderna. Primärt finns det större kunder som har ambitioner att synka över Norden och min tanke är att även kunna hjälpa till med det.

Namnet We were there syftar på den framtida bana Dan Lindgren hoppas gå med det nya bolaget.

– Dels finns en koppling till arbetet vi gör med det 'advisory board’ som finns i nätverket vilket består av erfarna personer med olika perspektiv och kunskaper som sitter på kundsidan. Dels på att vi förhoppningsvis gått in och förbättrat något såpass mycket att vi efteråt stolt kan säga ”We Were There”.

Läs mer: 

UPPDATERAD: Digitalduo får lämna Group M 

Group M rekryterar två 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev