Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mediebyråer

Jonas Bäckström nobbar Group M

Publicerad: 2 oktober 2019, 06:38

Att tacka ja till tjänsten som CTO på Group M var ett felaktigt beslut, säger Jonas Bäckström.

Foto: Group M

Mediebyrågruppen Group M:s nyrekryterade CTO har hoppat av: ”Jag fattade ett felaktigt beslut”, säger Jonas Bäckström till Dagens Media.


Ämnen i artikeln:

OmnicomGroup M

I oktober skulle Jonas Bäckström ha tillträtt som ny CTO på Group M, vilket Dagens Media berättat om. Så blir det emellertid inte.

– Han ångrade sig och valde att stanna kvar hos sin nuvarande arbetsgivare, säger Group M:s vd Martin Hugosson till Dagens Media.

Jonas Bäckström har ett förflutet som bland annat digitalchef på Omnicom Media Group och vd på Hasan & Partners. Det var dock tjänsten som marknadschef på Min Doktor som han skulle ha lämnat för nya arbetsgivaren Group M.

Att han drog sig ur den nya tjänsten på Group M har flera orsaker, berättar han.

– Dels har Group M förändrat inriktningen lite på den aktuella tjänsten sedan vi skrev på kontraktet, men framför allt insåg jag att jag fattat ett felaktigt beslut och inte ville lämna Min Doktor, säger Jonas Bäckström och lägger till:

– På Min Doktor försöker vi på allvar göra någonting som är bra för människor, och vi kämpar dessutom mot en politisk ovilja. Uppriktigt sagt kände jag att jag ville fortsätta arbeta med att skapa mening och nytta.

Vad fick dig att vilja byta till Group M från början?

– Det var tredje tjänsten som Group M erbjöd mig. Under flera år har Martin Hugosson kommit med olika erbjudanden, och man tar självklart tillvara på möjligheten. Jag har varit inne i en rekryteringsprocess för en vd-tjänst på en av deras byråer, och även varit aktuell för en annan tjänst utan att gå i mål. Den tredje gången gick det – och jag blev lite övertalad.

Jonas Bäckström understryker att han inte har något ont att säga om mediebyrågruppen: 

– Group M är fantastiska, och planerna som de presenterade var jättebra och intressanta.

Janne Naess

Reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

OmnicomGroup M

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev