Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mediebyråer

Jenny Leeb: ”Distansarbete i all ära men i längden har det varit tufft ”

Publicerad: 29 december 2020, 13:44

”Att vara närvarande på distans, det jobbar vi aktivt med”, säger Jenny Leeb.

Foto: Bizkit Havas

Bizkit Havas vd Jenny Leeb räknar med ett baktungt 2021 men ett ljusare andra halvår.


Ämnen i artikeln:

Nyårsfrågan 2020Bizkit Havas

Vad tycker du har varit årets största lärdom?

– Att vi människor är fantastiska på att anpassa oss. Utmaningarna har varit enorma för alla i år, både på ett privat och professionellt plan men vi hittar ändå lösningar och vägar framåt. Från en dag till en annan började vi arbeta hemifrån i mars, just då kändes det som en extrem åtgärd men vi lyckades få det att fungera på ett imponerande smidigt sätt. Det digitala beteendet har minst sagt accelererat och mycket är såklart här för att stanna.

Vad tycker du har varit årets tuffaste utmaning?

– Distansarbete i all ära men i längden har det varit tufft och tråkigt att inte få träffas. En stor del av vår företagskultur bygger på att vi gillar att umgås och att vi får energi av varandra, det är helt enkelt inte lika kul att sitta ensam hemma och ha möten på Teams hela dagarna. Det är också svårt att som ledare känna av energin hos alla medarbetare, hur alla mår och vilka behov som finns. Att vara närvarande på distans, det jobbar vi aktivt med.

Med ett 2020 präglat av coronapandemin, vad tror du kommer definiera år 2021?

– En fortsatt hög mediekonsumtion främst från hemmet men därmed inte motsvarande volym i annonsmarknaden givet pandemin. Investeringsmässigt räknar vi med ett baktungt år där andra halvan av 2021 ser betydligt ljusare ut, säger Jenny Leeb och fortsätter:

– Generellt tror jag på ett år präglat av återhämtning, optimism och framtidstro. Vi har alla ett uppdämt behov av att komma ut och träffa varandra och jag ser fram emot en vår med uteserveringar och många vaccinerade människor i rörelse.

 

Redaktionen Dagens Media

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev