tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Mediebyråer

IUM:s tillträdande vd om sitt nya uppdrag

Publicerad: 19 augusti 2019, 14:22

I oktober tillträder Holmfred som IUM:s vd.

”Utöver tillväxt är mitt främsta mål att få personalen att vara glad”, säger Benjamin Holmfred, tillträdande vd för IUM.

Ämnen i artikeln:

Benjamin HolmfredIUM

AD

Axel Duberg


I dag står det klart att Benjamin Holmfred tillträder som vd för IUM i oktober. Benjamin Holmfred kommer senast från Mindshare och ser fram emot att axla den nya rollen.

– Det ska bli jättekul och väldigt spännande att se hur man kan ta detta fantastiska varumärke till nya höjder i framtiden, säger han till Dagens Media.

IUM är en del av det större internationella nätverket IPG Mediabrands och delas upp i en verksamhet med traditionellt mediebyråfofus, IUM, och en byrå med digitalt fokus: Reprice Digital.

– IPG har mycket spännande framför sig och kunderna är internationella. Det som IPG tidigare har varit delas upp i två. Uppdelningen gör att vi kan bli bäst på båda delar: det klassiska som en mediebyrå gör, samtidigt som vi kan höja blicken digitalt. 

Benjamin Holmfred anslöt till koncernen i april för att jobba med en specifik kund. 

– Jag håller fortfarande på att lära känna alla fantastiska människor. Det är väldigt mycket spännande som händer framåt och vi ska ha med oss våra kunder och personal. Vi ska växa tillsammans och ha kul. 

En stor utmaning som Benjamin Holmfred menar att IUM står inför är auditbolagen.

– Auditbolagen har mer eller mindre blivit konkurrenter till mediebyråerna. En annan utmaning är att kunna uppfatta kunders utmaningar innan de själva uppfattar dem så att vi kan vara proaktiva och leverera det bästa för våra kunder.

Den nya vd:n ser det som sitt främsta uppdrag att bibehålla den kultur och glädje som finns på IUM idag och samtidigt ta med dem in i 2020 som en modern nätverksbyrå. 

– Utöver tillväxt är mitt främsta mål att få personalen att vara glad varje dag när de går till jobbet. Detta tillsammans med kundernas tillväxt. Detta går hand i hand. Det är en synergi däremellan. 

Benjamin Holmgren blev erbjuden rollen av ledningen.

– Under de första månader på plats, kom jag och ledningen bra överens och fick erbjudandet. Det är något som har växt fram under en period.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev