Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mediebyråer

Hon tar över Carat

Publicerad: 29 september 2020, 13:01

Madeleine Jarehov tar steget upp inom Carat.

Carats byråchef Madeleine Jarehov blir ny vd för Carat. ”Det ställs självklart helt andra krav på en ledare i dag”, säger hon om att agera vd under coronatider.


Ämnen i artikeln:

CaratDentsu Aegis

Madeleine Jarehov går in som ny vd för Carat efter att ha arbetat som byråchef för Carat under ett års tid. Nike Carlstoft, sedan i maj vd för Dentsu Aegis Network, har agerat vd för byrån sedan september 2019. 

LÄS ÄVEN: Nike Carlstoft ska leda Dentsu Aegis Network 

Madeleine Jarehov har arbetat inom Carat sedan 2016 då hon rekryterades som head of nordic business director med uppdraget att utveckla byråns nordiska erbjudande. Tidigare har hon även arbetat som nordic chief client officer och client service director på MEC. Hon var också med och grundade Group M:s digitala byrå Outrider. 

Vad innebär det för dig att nu bli vd i stället för byråchef?

– Det innebär att jag får ta ett större grepp om kunderna. Att jag får säkerställa Carats tillväxt tillsammans med våra fina kunder och att jag mer uttalat får vara närvarande med alla våra kunder, inte bara ett mindre antal. Jag får också tillsammans med våra fina medarbetare säkerställa Carats fortsatta resa. Det som utmärker mig är att verkligen göra det tillsammans med alla och få alla att drivas mot ett gemensamt mål och vision. 

Vad ingår i uppdraget?

– Att driva Carat till att vara en strategisk affärspartner. Även säkerställa att våra kunder får en hög kännedom om hela Dentsu Aegis och det vi kan bidra med. Det handlar om att synliggöra vår konsumentresa så att kundens affär i sin tur kan växa.

Vad ser du för utmaning i att bli vd?

– Vi har ju coronatider och det ställs självklart helt andra krav på en ledare i dag. Man måste verkligen tänka på hur man delar information, vara otrolig transparent och se alla när de flesta fortsatt jobbar hemifrån. Det gäller verkligen att ta sig en funderar kring hur man får med sig alla och får kulturen att fortsatt vara så stark som den är i dag. 

LÄS ÄVEN: Bolag för bolag – så mår mediebyråerna

Under 2019 redovisade Carat ett sämre resultat är tidigare. Byråintäkten minskade från 133 miljoner kronor 2018 till 108 miljoner kronor 2019. Tappet berodde på att Dentsu Aegis lanserade nya bolaget Dentsu Data Lab vilket resulterade i att delar av Carats intäkter flyttade till ett annat koncernbolag. 

Vd-bytena inom Dentsu Aegis:

• Januari 2019. Nike Carlstoft får rollen som chief operating officer inom Dentsu Aegis. Samtidigt blir Christine Völcker tf vd för Carat.

• Augusti 2019. Ebba Kilman lämnar rollen som vd för Vizeum.

• September 2019. Nike Carlstoft blir återigen vd för Carat.

• Oktober 2019. Christine Völcker tillträder som vd för Vizeum.
Maj 2020. Nike Carlstoft tillträder som vd för hela Dentsu Aegis och behåller samtidigt rollen som vd för Carat. Mattias Behrer, tidigare vd för Dentsu Aegis, blir vd på Live Nation. 

1 oktober 2020. Madeleine Jarehov blir vd på Carat. 

 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

CaratDentsu Aegis

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev