Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mediebyråer

Hon blir ny vd på Wavemaker

Publicerad: 20 augusti 2021, 06:14

”Min stora förhoppning är att vi snart ska kunna gå tillbaka till kontoren så att vi kan träffas igen”, säger Lina Lindén.

Vice vd Lina Lindén ska axla vd-rollen efter Cecilia Sundström.


Ämnen i artikeln:

Wavemaker

I juni stod det klart att Wavemakers vd Cecilia Sundström lämnar sin roll för att i stället ta sig an en nyinrättad roll på Facebook. 

Wavemakers vice vd Lina Lindén är den som kommer ta över vd-rollen efter Cecilia Sundström. 

– Det känns fantastiskt roligt att få förtroendet att driva Wavemaker vidare och ta vid där Cecilia Sundström slutade, säger Lina Lindén till Dagens Media.

Vad blir det första du tar dig an i din nya roll?

– Människorna och kulturen är det bästa med Wavemaker och det ska jag fortsätta att bygga vidare på. Därför är förstås min stora förhoppning också att vi snart ska kunna gå tillbaka till kontoren så att vi kan träffas igen.

Utmaningarna för Wavemaker är de samma som resten av branschen brottas med, säger hon.

– Att fortsätta hitta tillväxt och nya affärsområden, och att använda all den kunskap som finns inom Group M för att utveckla ny teknik som våra kunder kan ha nytta av.

Lina Lindén har 15 års erfarenhet från branschen och har en bakgrund från både MEC och Maxus som bildade Wavemaker 2018. Innan dess har hon arbetat på Axfood. 

Martin Hugosson, Group M:s Sverige-vd, kommenterar rekryteringen i ett pressmeddelande:

– Under de år jag haft förmånen att jobba med henne har jag imponerats över hennes kompetens, men också det mod och driv hon för med sig. Det, tillsammans med hennes genuina relation till medarbetare gör att jag känner mig trygg att hon kommer fortsätta att utveckla den fantastiska resa Wavemaker är på.

Lina Lindén tillträdde officiellt sin nya tjänst den 1 juli. 

 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Wavemaker

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News