Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mediebyråer

Emma Thorp lämnar vd-rollen på Scream

Publicerad: 10 februari 2021, 15:23

Emma Thorp lämnar vd-rollen på Scream för att få ett nytt jobb utanför koncernen.

Foto: Abraham Engelmark

Media Family-koncernen växlar upp och rekryterar ny HR-chef och en CTO. Samtidigt lämnar Emma Thorp vd-rollen på Scream Mediabyrå, som ingår i koncernen, för att få ett nytt uppdrag.


Ämnen i artikeln:

ScreamEmma Thorp

Media Family-koncernen ska under 2021 förstärka med en HR-chef och en CTO för att fortsätta att utveckla så kallade koncerngemensamma funktioner, enligt ett pressmeddelande. Koncernen ska även bygga upp ett gemensamt insikts- och analyserbjudande. 

Nyligen rekryterades Peter Szilagyi som CTO. Han kommer närmast från rollen som IT och business automation manager på Visma Spcs. 

I koncernen ingår bland annat byråerna Scream, Scream B2B, Hear, Loudly, The Content Family och The Foundation. Samtidigt lämnar Screams vd Emma Thorp för att tillträda en annan roll som kommer att tillkännages senare. Det rör sig om ett nytt uppdrag, men utanför koncernen.

Vem som tar över efter Emma Thorp är ännu inte klar, rekrytering av en ny vd pågår. Delägarna Jenni Norin och Hans Hellgren kommer under rekryteringen av en ny vd ta över det operativa ansvaret för Scream.

– Vi inleder nu arbetet med att rekrytera en ersättare till Emma som haft en central roll när vi senast två åren blivit certifierade av Great place to work och även senast utsedd till Sveriges 22:e bästa arbetsplats. Under Emmas ledning har vi tagit många viktiga steg i vårt arbete med att gå från ett entreprenörsdrivet företag till att få tydliga processer, säger Daniel Berg, koncern-vd för Media Family Holding, i ett pressmeddelande. 

Emma Thorp tillträder en annan roll i juni i år. Så här säger hon i en kommentar:

– Jag är stolt över det vi åstadkommit tillsammans under min tid som vd för Scream. Jag är speciellt stolt över vinsten i Årets Byrå 2020 och att vi utsågs till en av Sveriges Bästa Arbetsplatser av Great Place To Work – att få leda byrån med de nöjdaste kunderna och medarbetarna i branschen har varit en enormt stor ära. Nu är det dags för mig att ta nästa steg, jag ser fram emot att följa Screams fortsatta framgångar i ny roll. 

David Gustavsson

Reporter

david.gustavsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ScreamEmma Thorp

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev