onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Mediebyråer

Emma Thorp blir vd på Publicis: ”Ett drömjobb”

Publicerad: 30 mars 2021, 11:20

Emma Thorp ser fram emot att återvända till Publicis Groupe. Foto: Publicis + Abraham Engelmark

Från och med den 1 juni 2021 tar Emma Thorp över vd-posten för Publicis Groupe Sverige efter Göran af Klercker. ”Jag är resultatorienterad och håller alltid högt tempo mot uppsatta mål”, säger hon till Dagens Media.

Ämnen i artikeln:

PublicisEmma ThorpScream

DG


I mitten av februari stod det klart att Emma Thorp lämnar vd-rollen på mediebyrån Scream för att tillträda en annan roll i juni i år. I dag blev det känt vad hon går till. Nämligen en vd-roll för Publicis Groupe Sverige, där byråerna Zenith, Saatchi & Saatchi, Performics, MSL, BBH och Starcom – där Emma Thorp själv inledde sin karriär för 25 år sedan – ingår.

– Det känns enormt roligt, detta är mitt drömjobb! Publicis är ett fantastiskt nätverk med otroligt duktiga människor och det känns lite som att komma hem. Jag var en av de första anställda på Starcom för 25 år sedan. Totalt har jag jobbat nästan 10 år inom Publicis och att nu få möjligheten att återvända och då få leda hela Publicis Sverige är en enormt stor glädje och ära, en chans jag bara inte kunde tacka nej till. Jag ser fram emot att träffa alla gamla och nya kolleger och räknar dagarna till 1:a juni, säger Emma Thorp till Dagens Media.

Vad blir ditt huvudfokus som vd?

– Det är för tidigt att säga men mitt uppdrag är att leda Publicis Groupe Sverige med byråerna Starcom, Zenith, Performics, Saatchi & Saatchi, BBH och MSL. Övergripande handlar det om att säkerställa en sund och växande verksamhet, nöjda kunder och medarbetare, branschens mest attraktiva erbjudande, ett integrerat arbetssätt grundat i byråmodellen ”power of one” samt ett innovativt och värdeskapande arbete för våra kunder. Ser fram emot det.

Var tar du med dig in i din nya roll från Scream?

– Vi gjorde en fantastisk resa med Scream under min tid som vd, vi växte med många nya kunder och utnämndes bland annat till Årets Byrå och en av Sveriges Bästa Arbetsplatser. Förutom lärdomar från denna resa så tar jag även med mig erfarenheten av att vara entreprenör, att bygga och leda ett privatägt bolag.

”Jag tror att jag är en väldigt närvarande, inkluderande och coachande ledare. Jag brinner för människor och att bygga starka lag. Jag har ett starkt driv och är mycket resultatorienterad, jag håller alltid högt tempo mot uppsatta mål”

Hon ersätter nuvarande vd:n Göran af Klercker som lämnar för andra uppdrag. I sin nya roll kommer Emma Thorp att rapportera till Gerry Boyle som är vd för Publicis Groupe Western Europe.

– Emma är en unik talang som tillför ovärderliga egenskaper som en av de mest framgångsrika ledarna i Sverige. Hon är en erfaren ledare som brinner för affären, utveckling och kulturbyggande, säger Gerry Boyle i en kommentar och fortsätter:

– Vi vill även tacka Göran för hans goda arbete med att lansera och transformera Publicis Groupes Power of One modell i Sverige och önskar honom det allra bästa när han ger sig ut på sin nya resa.

Genom åren har Emma Thorp bott och arbetat i Norden, Australien och Storbritannien. Hon har både erfarenhet från kund- och byrå-sidan. Till tidigare arbetsgivare kan hon utöver tidigare nämnda räkna Starcom, Mondelez, Carlsberg, MTV, Mediacom, Mindshare och Scream. 

Var är din främsta styrka som ledare tror du?

– Oj, det är nog andra som ska svara på det! Men jag tror att jag är en väldigt närvarande, inkluderande och coachande ledare. Jag brinner för människor och att bygga starka lag. Jag har ett starkt driv och är mycket resultatorienterad, jag håller alltid högt tempo mot uppsatta mål.

Dagens Media har sökt Göran af Klercker.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev