Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mediebyråer

Ebba Kilman lämnar Vizeum

Publicerad: 27 augusti 2019, 06:22

Foto: Janne Næss

Vizeums vd lämnar sitt uppdrag efter cirka tre år på mediebyrån.

Ämnen i artikeln:

Ebba KilmanVizeum

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Ebba Kilman har valt att lämna rollen som vd för mediebyrån Vizeum som ingår i Dentsu Aegis-nätverket. 

Innan Ebba Kilman tillträdde sin roll på Vizeum var hon ansvarig för affärsområdena detaljhandel, teknologi och telekom på Google. Tidigare har hon även varit byråchef på reklambyrån Abby Norm. 

Under Ebba Kilmans tid på byrån har de bland annat vunnit kunder som Burger King och det japanska klädvarumärket Uniqlo och Netonnet. 

– Jag är otroligt stolt och tacksam för tre fantastiska år på Vizeum och Dentsu Aegis. Vi har drivit digital transformation för oss själva och våra kunder, framtidssäkrat byråns organisation och kultur och vunnit många fantastiska kunder som BMW, Burger King, Netonnet, City Gross och Brämhults, säger Ebba Kilman i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Jag känner mig färdig med mitt ursprungliga uppdrag och att det nu är rätt tid att lämna stafettpinnen vidare. De rekryteringar vi gjort de senaste 6 månaderna parat med alla talanger som redan finns på Vizeum gör att jag är säker på att framgångarna kommer fortsätta för världen bästa byrå. Personligen har jag andra planer för framtiden och ber om att få återkomma när jag kan kommunicera dessa.

Ebba Kilman har i en tidigare helgintervju berättat att hennes uppdrag som vd för Vizeum bland annat har gått ut på att transformera byrån snarare än att förvalta den. 

– Det är mycket tråkigt att Ebba lämnar oss men jag har full respekt för hennes beslut.  De nyckelrekryteringar som gjordes under våren och sommaren parat med ett starkt ledarskap i koncernen gör att jag känner mig helt trygg inför hösten. Vizeum har ett mycket fint momentum och framtiden för sig och den fortsatta resan kommer vi säkra på bästa sätt, säger Dentsu Aegis koncernchef Mattias Behrer, i ett pressmeddelande.

Ebba Kilman lämnar sin tjänst i slutet av augusti och en rekrytering för att leta reda på en ny vd är påbörjad. Samtidigt har byrån anställt tre nya medarbetare: Peter Kamstedt  som ny strategichef och Ulrika Anderberg som chef för nordisk kundutveckling. Dessutom har Vizeum i Göteborg rekryterat en ny byråchef i form av Johan Brandt som efterträder Max Hallenberg som lämnade för Tre kronor i våras. 

Enligt Vizeums senaste åresredovisning landade byråintäkten på cirka 78 miljoner kronor, jämfört med 84 miljoner föregående år. Nettoomsättningen uppgick till 982 miljoner (ca 1,2 miljarder) och rörelseresultatet landade i sin tur på 5,3 miljoner (15 miljoner). 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev