fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Mediebyråer

Dentsu x till Sverige

Publicerad: 20 januari 2021, 13:13

Dentsu x lanseras i både Göteborg och Stockholm.

Foto: Dentsu

Andreas Monberg ska leda Dentsu x när den globala byrån etableras i Sverige.

Ämnen i artikeln:

Dentsu Aegis

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Dentsu Aegis lanserar den globala byrån Dentsu x i både Stockholm och Göteborg. Byrån leds av Andreas Monberg som har arbetat inom Dentsu sedan sex år tillbaka. 

Han berättar att byrån tidigare rullats ut i Norge för cirka fem år sedan och i Danmark för ett par år sedan.

– Under 2020 har vi arbetat med att sätta fundamentet för byrån och bygga upp organisationen. Nu är vi redo att etablera oss under 2021, säger Andreas Monberg, business director Dentsu x, till Dagens Media. 

Dentsu x arbetar just nu med de globala kunderna Upfield och Galderman. 

Det globala mantrat för byrån lyder ”Experience beyond exposure” och bygger på ”tron att personliga och meningsfulla upplevelser baserad på människors motivation är grundläggande för varumärken”. 

– Det vi tycker att vi är duktiga på och det som vi går ut till marknaden med är integrerade upplevelser. Ofta blir det ett silotänkt kring kampanjer och marknadsföring där man exempelvis sätter en medieplan för sig och det kreativa för sig, säger han och fortsätter:

– Där vill vi koppla samman de olika benen eftersom vi tror att det är det enda sättet att skapa effektiva lösningar för våra kunder på och något som också gynnar de som vi vill påverka med vår kommunikation.

För närvarande består byrån av tio personer men planen är att framöver rekrytera fler nyckelpersoner. 

Etableringen av Dentsu x är den andra stora byråförändringen inom nätverket på kort tid. Så sent som i förra veckan rapporterade Dagens Media om att Dentsu slår ihop sina byråer Iprospect och Vizeum. Därmed skrotades varumärket Vizeum. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev