fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Mediebyråer

Dentsu vill inspirera unga vuxna i ytterområden: ”Vi kan ta ett mycket större samhällsansvar”

Publicerad: 27 mars 2023, 12:08

Bild 1/6  Foto: Daniil Tomas

Mediebyrån Dentsu anordnar workshop för att få unga vuxna att få upp ögonen för mediebranschen. ”Det går ut på att inspirera och berätta vår väg in i mediebranschen”, säger Jean-Pierre Bou Assaf på Dentsu som är en av tre som ligger bakom initiativet.

Ämnen i artikeln:

Toppnyheter eftermiddagDentsu AegisCarat

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Den 22 mars anordnade Dentsu, i samarbete med den ideella organisation Changers hub, en föreläsning i Kista. Föreläsningen riktade sig mot unga vuxna i åldrarna 18–25 år från ytterstadsområden och bestod även av case, utbildning i digitala marknadsföringssystem och workshops. 

Bakom initiativet och workshopen står Jean-Pierre Bou Assaf från Dentsu, Kaleb Tesfay från Carat och Ibrahim Mahmood från Dentsu. 

– Det går ut på att inspirera och berätta vår väg in i mediebranschen. Det handlar också om att utbilda kring vad vi gör för att inspirera fler som kanske inte vet att mediebranschen existerar, vad man kan göra där och på så sätt få fler folk att komma in i branschen, säger Jean-Pierre Bou Assaf, som till vardags arbetar som digital strategy lead på Dentsu, och fortsätter:

– Det är en målgrupp som behöver fler inspirationskällor och perspektiv i livet. Det är en grupp som kanske saknar förebilder i denna bransch och som kanske inte har kännedom kring att det finns den här typen av arbete där ute. Så det handlar om att ge folk hopp och visa att det finns en väg att lyckas på inom mediebranschen. 

Förutom föreläsningen kommer en del av gruppen vid ett par tillfällen även att få komma på besök hos Bonnier News på Gjörwellsgatan 30 i Stockholm för att få upp ögonen för hur det kan vara att arbeta inom en mediekoncern. 

– Min stora ambition är också att inspirera andra mediebyråer eller reklambyråer att göra något liknande. För att skapa en spiral i att vi kanske behöver ta lite mer samhällsansvar i många fall. 

Tidigare har Dentsu även haft ett samarbete med ”Hej kompis” som hjälper nyanlända i Sverige, inom ramen för mediebyråns social responsibility-arbete.

Vad har du för tips till andra kolleger i branschen som vill göra något liknande som den här föreläsningen?

– Dels handlar det om att man som mediebyrå eller mediebolag måste ha en företagsstrategi för social responsibility, vilket jag tror att många har till en viss grad. Men vi kan ta ett mycket större samhällsansvar, säger Jean-Pierre Bou Assaf och fortsätter:

– Det pratas mycket om att jobba med att minska utsläppen och att jobba med viss typ av media för att minska miljöpåverkan. Det är bra men det känns som att det har blivit en naturlig del och det går att ta ett extra steg. Det handlar om att vara öppen för att nätverka och höra av sig till organisationer. Nu har vi haft turen att komma i kontakt med Changers hub som är en etablerad organisation som har en väldigt bra plattform som vi får en gratis skjuts igenom. 

Sargon Orahim, verksamhetsansvarig och verksamhetsutvecklare på Changers Hub Kista, är öppen för fler liknande initiativ inom mediebranschen. 

– Vi tycker att det är otroligt viktigt att inspirera andra medie- och reklambyråer att ta liknande initiativ. Vi är öppna för fler samverkansinitiativ och tittar på att utveckla längre utbildningsformer än workshops till nästa termin, säger han. 

Om Changers hub

Ett innovationshus i Alby och Kista i Stockholm samt Hjällbo i Göteborg. Organisationen erbjuder bland annat inspirationsföreläsningar, events, kurser och idécoachning.

 

”Changers Hub skapar gränsöverskridande möten som ger alla unga, oavsett bakgrund, och beslutsfattare inom offentlig sektor samt näringsliv ökad kunskap, inspiration och nätverk. Visionen är ett samhälle där alla får portkoden till sin fulla potential”.

 

Grundades 2015 av Amanias Abraha, Siduri Poli, Victoria Escobar och Fares Hamed.

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev