Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mediebyråer

Byrågrundaren vill att Sveriges Mediebyråer skrotas

Publicerad: 25 augusti 2020, 09:19

”Det är dags att göra om, så det är dags att lägga ned Sveriges Mediebyråer”, skriver Kenneth Danielsson i ett debattinlägg på Resumé.

Foto: Janne Næss

Sveriges Mediebyråer saknar riktning och bör därför läggas ned. Det skriver byrågrundaren Kenneth Danielsson i ett debattinlägg på Resumé.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Mediebyråer

Både Komm och Sveriges Mediebyråer saknar sedan en tid tillbaka vd. Det här har fått Kenneth Danielsson, grundare och vd på W41 samt före detta vd på Mindshare och Group M, att fundera över om det inte är tid att göra om branschorganisationerna.

”Jag vet inte varför Staffan Slörner och Jessica Bjurström valde att lämna sina uppdrag och jag vet för lite om Komm för att uttala mig, men jag tycker att ifall det är dags att göra om, så det är dags att lägga ned Sveriges Mediebyråer”, skriver han i ett debattinlägg på Resumé.

LÄS MER: Sveriges Mediebyråer svarar på kritiken

Enligt Kenneth Danielsson är blomstertiden över för Sveriges Mediebyråer, och det förändrade medielandskapet har gjort att branschorgansationen har tappat sin relevans och riktning. I stället bör mediebyråernas röst integreras med Komm, menar han.

”Den rösten kan bli en bättre motpart till de eventuella konflikter eller frågetecken som finns där ute. Den rösten kan också bli starkare så att inte den största medlemmen kan tysta ned den minsta medlemmen på grund av brist på resurser.”

LÄS OCKSÅ: Bekräftat: Jessica Bjurström lämnar Komm för KAK
Sveriges Mediebyråers nytillträdde vd hoppar av

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges Mediebyråer

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev