torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Mediebyråer

Alexei Grinevski ska leda Magnas specialistenhet

Publicerad: 27 januari 2022, 13:57

Alexei Grinevski, tidigare ansvarig för specialister inom rörlig bild och ljud, leder Magnas senaste satsning.

IPG Mediabrands gör en satsning på specialistbyrån Magna, vilken ska ledas av Alexei Grinevski.

Ämnen i artikeln:

IPG

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


För ett drygt år sedan stod det klart att IPG Mediabrands gjorde om sin byråstruktur i Norden så att den skulle rimma med hur det ser ut globalt. Mot den bakgrunden etablerades de två byrånäverken Initiative och UM i Sverige, medan IUM lades ned.

Som ett nästa steg i processen att anpassa den byrågruppens struktur till den globala görs nu en satsning på specialistbyrån Magna, som är det affärsområde där ett tjugotal mediespecialister inom display, video, tv, radio, poddar, native, utomhus och print samlas i enheten ”Media Operations”.

Och det blir ett – för branschen – känt namn som kommer att leda satsningen, nämligen Alexei Grinevski, tidigare ansvarig för specialister inom rörlig bild och ljud på Mediebrands.

LÄS OCKSÅ: IUM lägger ner – blir Initiative och UM

Benjamin Holmfred, nordisk vd för Magna, motiverar valet i ett pressmeddelande.

– För mig var det väldigt naturligt att sätta Alexei som ansvarig för svenska delen av våra operativa enheter, där Alexeis ledarskap, kunskap och ödmjukhet rimmar väl med hur vi ska serva Initiatives och UM:s fantastiska kunder.

Mediabrands Media Operations har de senaste månaderna gjort en rad rekryteringar, däribland Louise Wikander från Dentsu, Sofie Keijser från BMW, Aimée Kockum från Discovery och Johan Modig, med en bakgrund på Viacom.

 Alexei Grinevski ser fram emot sitt nya uppdrag.

– Vi har idag en elitstyrka av mediespecialister på plats, och flera nya talanger är på väg in. Vi har skapat en flexibel, snabbfotad och extremt kompetent organisation och tack vare att vi har många cross-media specialister kan vi enkelt förflytta resurser dit där behovet uppstår, säger Alexei Grinevski.

I samma veva som Alexei Grinevski får en ny roll tar Cilla Nygren uppdraget som Team Lead för specialister inom rörlig bild och ljud.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev