Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunikationsbyråer

Springtime och Intellecta går samman

Publicerad: 18 december 2018, 08:30

Alexandra Kindblom blir vd för den sammanslagna byrån medan Paul Roswall blir affärschef för corporate communication.

Foto: Press

Springtime-Intellecta blir byråernas nya gemensamma namn.


Ämnen i artikeln:

SpringtimeIntellecta

Byråerna Intellecta och Springtime går ihop och bildar en kommunikationsbyrå bestående av 70 medarbetare. 

För över ett år sedan köpte H&H Group upp majoriteten av Intellectas byrådel, vilket Resumé rapporterade om. I köpet ingick Intellecta corporate, Hilanders, Bysted, Tomorrow och Unreel och gick loss på 43 miljoner kronor. 

– Vi bygger en holistisk och integrerad byrå med tydligt fokus framåt. Kommunikationens starka förändringskraft skapar för våra kunder – såväl offentliga som privata aktörer – nya förväntningar kring deras roll i samhällsbygget. Den styrka vi får som Springtime-Intellecta passar aktörer som förstår att de har en viktig roll att spela i det sammanhanget, säger Alexandra Kindblom, vd för nya Springtime-Intellecta.

Det formella beslutet om fusionen kommer fattas efter att fackliga förhandlingar är klara. Senare under 2019 kommer byråerna att flytta in under samma tak på Birger Jarlsgatan. 

I samband med fusionen kliver Paul Roswall ned från vd-posten på Springtime för att istället bli affärschef för området "corporate communication". 

– Med Springtimes dokumenterade styrka inom corporate communication, public affairs och marknads-pr, i kombination med Intellectas starka marknadsposition hos de offentliga organisationerna och inom finansiell, redaktionell och digital kommunikation, blir vi tillsammans en svåröverträffad aktör på den svenska kommunikationsmarknaden, säger han i ett pressmeddelande. 

H&H Groups koncernchef Martin Petersson ser att en sammanslagningen mellan byråerna kommer göra varumärkena ännu starkare. 

– Nya Springtime-Intellecta innebär också att H&H Groups ställning som Sveriges ledande kommunikationskoncern befästs ytterligare, säger Martin Petersson, koncernchef för H&H Group, i ett pressmeddelande. 

H&H Group har förvärvat en rad byråer under den senaste tiden. I september stod det exempelvis klart att koncernen köpt upp alla aktier i BB Communications Group där både Berntzon Bylund, Mindmakers, Socialminds och Wonderland ingår. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SpringtimeIntellecta

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.