onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunikationsbyråer

Robin Leijonhufvud till PHD

Publicerad: 27 augusti 2018, 13:40

Robin Leijonhufvud lämnar Unruly för PHD.

Robin Leijonhufvud lämnar rollen som Nordenchef för Unruly för att gå in som digital transformationschef på PHD.

Ämnen i artikeln:

PHDUnruly Media

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


I oktober förra året tillträdde Robin Leijonhufvud som ny Nordenchef för Unruly efter Emma Lundgren. Innan dess hade hon en roll som mediehef på mediebyrån Mindshare.

Nu står det klart att Robin Leijonhufvud går in som digital transformation officer för mediebyrån PHD.

– Mitt uppdrag på Unruly är slutfört. Mitt jobb har bland annat handlat om att jobba med organisationen, rekrytera rätt personer och få Unruly att bli mer framåt, vilket har gått snabbare än planerat. Estimerat var att det skulle ta ungefär ett och ett halvt år. Nästa chef som kommer in ska vara mer av en commerical director och ha ett mer säljfokus, säger hon till Dagens Media.

Hur känns det att gå över till att arbeta på mediebyrå igen?

– Det är superspännande. Jag har trivts jättebra med min tidigare roll på Mindshare och jag gillar att jobba med media och digitala frågor som är ganska så breda idag. Det är alltifrån adtech till den kreativa delen som handlar om hur man får ihop, så det finns mycket att arbeta med. Jag är supertaggad på att hjälpa kunder som går igenom en digital resa just nu och säkerhetsställa att allt går i rätt takt.

Från och med den första oktober kommer Robin Leijonhufvud leda PHD:s samtliga digitala avdelningar, där programmatic, social, SEM, SEO och marketing tech är några av dem. Adam Fors, vd för PHD, ser anställningen av Robin Leijonhufvud som en nyckelrekrytering för byrån.

– Robins strategiska tänk, tekniska kunskap och kreativitet är exakt den kombination av kompetens som kunderna behöver. Datadriven marknadsföring är en konstform som kräver ett integrerat och synkroniserat sätt att arbeta på mellan alla discipliner, på byrån såväl som på kundsidan, säger Adam Fors, i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev