måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunikationsbyråer

Publicis Groupes nya byråmodell till Sverige

Publicerad: 24 oktober 2018, 12:03
Uppdaterad: 24 oktober 2018, 12:07

Från vänster: Jonas Björlin (vd Saatchi & Saatchi), Göran af Klercker (vd Publicis Groupe Sverige), Sara Hemmingsson (vd MSL), Andreas Björk (vd BBH) och Marcus Hasselblad (vd Publicis Sapient).

Foto: Press

Byrånätverket Publicis Groupes arbetsmodell "Power of one" rullas ut i Sverige. "Det är en nyare och modernare byråstruktur", säger Göran af Klercker.

Ämnen i artikeln:

Saatchi SaatchiMSL

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Tanken med modellen "Power of one" är att stärka integrationen och samarbetet mellan Publicis Groupes byråer i respektive land. 

I Sverige handlar det om ett närmare samarbete mellan Starcom, Publicis Sapient, Zenith, Saatchi & Saatchi, BBH och MSL. Modellen ska även stärka samarbetet mellan de svenska byråerna och övriga Norden. 

I samband med detta utses Göran af Klercker, idag vd för Publicis Media i Sverige, till vd för Publicis Groupe Sverige.

– Som vi ser det är det en nyare och modernare byråstruktur där man försöker hitta så mycket fördelar av all talang och kunskap som finns hos de olika byråerna. Det är en del i Publicis vision att tillgängliggöra talang för alla typer av projekt som finns i gruppen, säger Göran af Klercker till Dagens Media. 

Vad finns det för affärsnytta med att jobba på det sättet?

– Om man tittar på de länder och byråer som redan gått in i den nya strukturen så har uppdragen blivit bredare. Kunden har ofta velat köpa kapaciteten att både jobba med affärsplattformen och marknadsföringsplattformen i samma projekt. 

Vad ser du för utmaningar med att få alla att jobba mer tillsammans?

– Det finns alltid praktiska hinder såsom att vi inte sitter tillsammans eller har samma ekonomiska system och så vidare. Vi kommer att lägga en plan för hur vi ska komma runt det. Tanken är att vi åtminstone innan 2020 ska arbeta som en gemensam styrka. Sedan tar saker och ting alltid längre tid än vad man hoppats på men det handlar om en långsiktig förflyttning i en ny byråmodell och ett nytt sätt att jobba mer flexibelt med våra kunder. 

"Power of one" lanserades redan 2016 och har enligt byrånätverket resulterat i flertalet integrerade kunduppdrag i exempelvis Tyskland, Frankrike och Storbritannien. 

 

 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev