fredag22 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunikationsbyråer

Pr och information omsätter 35 miljarder

Publicerad: 15 mars 2011, 09:15

Investeringarna i pr och information ökade med 2 procent under 2010 jämfört med 2009.

Ämnen i artikeln:

Precis

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


2009 tappade branschen för första gången sedan mätningarna i Informationsindex startade. Förra året återhämtade sig branschen dock något och omsatte 34,6 miljarder kronor.

Enligt mätningen spår 35 procent av företagen att man får en ökad budget nästa år och nästan lika många, 34 procent, kommer att ha en oförändrad budget. Av pengarna som omsätts i branschen går hälften till personal. En kommunikationsavdelning har i genomsnitt 7,6 personer anställda. Flest kommunikatörer har landstingen, i genomsnitt 14,7, därefter myndigheter med 11,4 anställda i genomsnitt och börsnoterade företag med fler än 500 anställda, vilka har i genomsnitt 11,1 anställda.

De budgetansvariga i undersökningen tror att satsningar på sociala medier, digital kommunikation och branding kommer att öka. IR, CSR och köpta produktionstjänster är det däremot få som tror kommer att få större betydelse i budgeten.

Informationsindex tas fram av Sveriges Informationsförening och Precis.

Mer om Informationsindex

Mätningen genomförs via webbenkät som skickas till ett urval om 904 medlemmar i Sveriges Informationsförening, i huvudsak informationsdirektörer och informationschefer. 382 respondenter deltog i undersökningen.

Metoden i årets mätning har skärpts till något, vilket innebär att färre företag och organisationer är med i mätningen. Detta gör att Informationsindex ser ut att ha gått ner. Tidigare års index har räknats om för att kunna jämföras.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev