Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunikationsbyråer

PHD lockar ny budgivningschef från Telia

Publicerad: 13 augusti 2019, 06:04

Foto: PHD

Axel Lindström lämnar Telia – för att leda PHD:s nyinrättade avdelning. ”För intressant för att tacka nej till”, säger han om nya tjänsten.


Ämnen i artikeln:

PHDTelia

Innan sommaren stod det klart att PHD stuvar om inom mediebyråns programmatic-avdelning. När den dåvarande chefen för programmatiska köp, Sofia Larsson valde att lämna för en tjänst på Group M, förklarade Robin Leijonhufvud, digital transformationschef på PHD, att man inte kommer ersätta hennes roll rakt av. 

I stället har mediebyrå inrättat en ny tjänst i form av en budgivningschef med ett övergripande ansvar. Syftet är att bygga en mer holistisk modell med en bättre överblick för annonsörernas totala budget och hur den bäst kan fördelas inom auktionsbaserade köp i digitala kanaler. Ledare för den nya så kallade Biddable Media-avdelningen är Axel Lindström. 

Axel Lindström kommer senast från rollen som marknadsprojektledare på Telia, en tjänst han klev på så sent som i mars i år. Anledningen till att tiden på Telia blev så kort förklarar han med att Robin Leijonhufvuds erbjudande var för intressant att tacka nej till. Tidigare har Axel Lindström även arbetat på bland annat Mediacom. 

Vad går ditt uppdrag ut på? 

– Redan nu har PHD börjat skapa en holistisk bild över respektive mediekanal och medieköp, snarare än att fortsätta köpa kanalerna i silos. Det kommer bli min fortsatta utveckling här: att hjälpa de framåt när det kommer till att hitta ett holistiskt arbetssätt och jobba tvärsöver plattformarna. Det är väldigt spännande givet den position som PHD befinner sig i och den positionen som annonsörerna har på marknaden. 

Vad kommer bli svårast i din nya roll?

– Svårt att säga redan nu, innan man har hunnit sätta sig in i allting men en utmaning handlar fortfarande om alla de ”walled gardens” som finns. Det är en utmaning för hela branschen och det kommer fortsätta vara det för oss också. Men av det jag har sett, och på det sättet som PHD jobbar med det, så verkar man ha kommit en bra bit på vägen i alla fall. Det blir också det mest intressanta att fortsätta utveckla. 

Sin första dag på nya jobbet gjorde Axel Lindström igår måndag. 

– Den har bestått av väldigt mycket intro och jag har träffat nya kollegor. Jag blev inkastad i en hel del möten och det kommer väl fortsätta vara så de kommande veckorna för att jag snabbt ska kunna sätta mig in i allt. 

Avslutningsvis, vad kommer vara det roligaste med din nya roll?

– Det är såklart alla människor, så är det alltid. Det är superhärliga människor här. Väldigt duktiga och kompetenta som verkligen vill framåt och har samma mål och visioner. 

 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

PHDTelia

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev