söndag24 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunikationsbyråer

Petronella Panerus: "Kampen mellan ont och gott har aldrig varit skarpare"

Publicerad: 3 januari 2018, 06:00

Åkestam Holsts vd Petronella Panerus. Foto: Janne Næss

NYÅRSFRÅGAN. Åkestam Holsts vd Petronella Panerus hoppas på mindre påflugen och tjatig reklam 2018, och fler genomtänkta och värdeskapande kampanjer.

Ämnen i artikeln:

Åkestam HolstPetronella Panerus

Janne Næss

janne.naess@dagensmedia.se


Vilken var den största branschhändelsen 2017?

– Två saker: Att kultur- och värderingsfrågor hamnat i absolut fokus. Det är förstås lite sorgligt att det skulle krävas ett #metoo-uppror, men på sikt är det både bra och nödvändigt. Vi kan inte vara goda rådgivare om vi inte står stadigt i vår egen värderingsgrund. Det andra är, med risk för att vara hemmablind, att en förhållandevis liten svensk byrå utsetts till ”International Agency of the Year” av AdWeek. Vi delar gärna framgången med hela den svenska reklambranschen för det är ett kvitto på att det svenska reklamundret lever och frodas.

Vad är ditt personliga nyårslöfte?

– Slutade med nyårslöften för länge sedan, det är dåligt för självkänslan att inte hålla vad man lovar.

Om du ska sia om 2018, vad tror du kommer definiera nästa år?

– En riktig miljon-dollar-question. Antingen faller världskonjunkturen, klimatkrisen eskalerar och kärnvapenkrig utbryter. Eller också fortsätter den tekniska och digitala framryckningen mot nya landvinningar mot bättre miljö, mer innovation, effektivare näringskedjor och mindre fattigdom. Det känns som att den eviga kampen mellan ont och gott aldrig har varit skarpare och mer polariserad. Vår bransch är förstås helt beroende av omvärldsfaktorer, men jag hoppas på att vi får se ännu mindre av påflugen, tjatig och gapig reklam och mer av genomtänkta, underhållande och värdeskapande kampanjer.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev