Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Kommunikationsbyråer

Miltton lab-chef blir generalsekreterare på Hand in Hand

Stina Götbrink lämnar rollen som operativ chef på Miltton Labs.

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se


Publicerad: 10 Januari 2019, 13:14

Miltton labs delägare och operativa chef, Stina Götbrink, tar över som generalsekreterare på Hand in hand.

Den 18 februari tar Stina Götbrink över posten som generalsekreterare på Hand in Hand, efter Richard Nordström. Hon har en lång erfarenhet inom kommunikation, hållbarhetsfrågor och internationella relationer bakom sig, senast var hon operativ chef och delägare på Miltton Labs.

– Jag är så glad över att få leda en så spännande och viktig organisation som Hand in Hand. På så sätt får jag bidra till att fler kvinnor genom entreprenörskap förbättrar levnadsvillkoren för sig, sina barn och i förlängningen de samhällen de lever i kommenterar Stina Götbrink.

Utvecklingsorganisationen Hand in Hand fokuserar på att bekämpar fattigdom genom att utbilda i entreprenörskap. Särskilt inrikad är man på att stötta kvinnor för att de ska kunna försörja sina familjer och i förlängningen skapa jobb.

Hand in Hands ordförande Charlotte Bohman kommenterar rektyteringen av Stina Götbrink: 

– Vi är mycket glada över att kunna rekrytera en så kompetent och kunnig person. Hand in Hand befinner sig just nu i en expansiv fas och vi tittar efter nya partners och nya verksamhetsländer. Vårt koncept att skapa försörjning för de fattigaste är en viktig pusselbit för ett hållbart globalt samhälle.

Stina Götbrink har även tidigare jobbat inom FN, Utrikesdepartementet, som vice vd på Novamedia Svenska Postkodlotteriet och i olika styrelseuppdrag, bland andra Vi skogen och Hand in Hand.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.