Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunikationsbyråer

Marta Karlqvist blir nordisk chef för BCW

Publicerad: 31 oktober 2018, 13:48
Uppdaterad: 31 oktober 2018, 13:51

Marta Karlqvist.

Foto: Oskar Lind.

Marta Karlqvist utses till chef för BCW i hela Norden.


Ämnen i artikeln:

Cohn WolfeBurson-Marsteller

Det var i februari i år som byrånätverket WPP meddelande att pr-byråerna Cohn & Wolfe och Burson-Marsteller skulle slås samman för att bilda den gemensamma byrån Burson Cohn & Wolfe (BCW). 

Marta Karlqvist har varit vd för den sammanslagna byrån i Sverige sedan i augusti. 

Nu utses hon till chef för BCW i hela Norden. Den centrala chefsrollen har skapats för att säkerställa gruppens möjligheter att möta framtida behov för kunder i Norge, Finland, Danmark, Island och Sverige och återspeglar regionens strategiska betydelse för det globala byrånätverket. 

Marta Karlqvist kommer att fortsätta som vd för BCW Group (som även omfattar Axicom AB) i Sverige parallellt med det nya uppdraget.

 – Jag är ödmjuk, stolt och glad över att få den här chansen, utöver det ansvar jag redan har för BCW Sverige. Vi ser en tydligt ökad efterfrågan på sammanhållna lösningar för hela Norden från våra kunder. Nu är vi väl positionerade för att möta de behoven, säger Marta Karlqvist i ett pressmeddelande. 

BCW har i dag kontor i Sverige, Norge och Finland samt partnerskap i Danmark och på Island. Marta Karlqvist kommer att arbeta nära befintliga vd:ar för BCW i de nordiska länderna.

Scott Wilson, President BCW Europe & Afrika, kommenterar: 

- Under sin tid som vd har Marta Karlqvist etablerat byrån som en av de mest framgångsrika på sin marknad, och byggt upp en organisation som är en av de mest kreativa, integrerade och prisbelönta delarna av hela nätverket. Jag är övertygad om att Marta kommer att nå stora framgångar i den nya rollen.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Cohn WolfeBurson-Marsteller

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev