söndag24 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunikationsbyråer

Kraftigt uppåt för systrarna Schulman/Widells Perfect Day Media

Publicerad: 22 maj 2015, 07:32

Så går Hannah Widells och Amanda Schulmans bolag Perfect Day Media.

Ämnen i artikeln:

Hannah WidellAmanda Schulman

EW

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se


I april kom beskedet att Mikael Persbrandt startar podcasten ”I AM” som görs i samarbete med företaget Tassimo.

Bakom produktionen står Hannah Widells och Amanda Schulmans bolag Perfect Day Media, som även har bland andra Alex & Sigge, Rachel ”Yoga girl” Brathen och Kristoffer Triumf i sitt stall. Bolaget har tidigare samabetat med Youtube-bolaget United Screens och har inlett ett samarbete med Spotify.

Perfect Day Medias affärsidé är att skapa karaktärsdrivet innehåll för alla plattformar i nära samarbete med kommersiella aktörer. En affärsidé som tycks gå hem på dagens mediemarknad, där annonsörerna hela tiden söker nya sätt att nå ut till publiken.

Bolagets färska bokslut, som nyligen lämnades till Bolagsverket, visar att omsättningen närapå fördubblades under 2014 jämfört med 2013. Totalt landade omsättningen på 17,5 miljoner kronor.

– Vi har fördubblat omsättningen varje år sedan starten, och det kommer vi att fortsätta med, säger Amanda Schulman, kreativ chef för Perfect Day Media.

Det innebär att Perfect Day Media siktar på intäkter på omkring 35 miljoner kronor under 2015. Rörlig bild och framför allt poddar är grundbulten i verksamheten.

– Där är vi ledande och vi har de största poddarna. Vi har också hittat ett framgångsrikt koncept för att göra bra samarbeten med annonsörer.

Vad kostar det att sponsra era stora poddar?

– Det finns olika tariffer för det. Men vi gör ofta större affärer än så, med samarbeten på flera olika plattformar.

Vad handlar det om för belopp på de stora affärerna?

– Det är väldigt olika, så det blir fel att sätta en siffra på det.

Även antalet anställda i bolaget ökade kraftigt, från i snitt fem medarbetare 2013 till nio medarbetare 2014, enligt bokslutet. Samtidigt som intäkterna ökade markant minskade lönsamheten. 2013 var rörelseresultatet 860 000 kronor. Motsvarande siffra för 2014 blev 769 000 kronor.

Enligt Amanda Schulman är orsaken till att lönsamheten inte ökar att intäkterna har återinvesterats i verksamheten.

Bolaget delade ut 469 000 kronor till ägarna.

Hannah Widell och Amanda Schulman nominerades nyligen till priset ”Årets branschpersonlighet” på Stockholm media week. Juryns val föll dock på Patrik Sandberg, en av grundarna till Nyheter24.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Datawrapper är blockerad under “Visa våra partners”.

LÄS ÄVEN:

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev