Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunikationsbyråer

Kilman om byråkonkurrensen: "Jag ligger inte sömnlös"

Publicerad: 30 januari 2019, 06:43

"Jag ser inte andra byråer som de främsta konkurrenterna", säger Ebba Kilman, vd på Vizeum.

Foto: Janne Næss

Tre kronor öppnar kontor i Göteborg och rekryterar byråchef från Vizeum – så ser Vizeums vd på den nya konkurrensen.


Ämnen i artikeln:

VizeumTre Kronor

Mediebyrån ska i mars öppna upp kontor även i Göteborg, vilket Dagens Media tidigare rapporterat om. Ledare för den nya Göteborgsbyrån blir Max Hallenberg som lämnar Vizeum efter 17 år, senast kommer han från rollen som byråchef i Göteborg. 

Ebba Kilman, vd på Vizeum, säger att man arbetar med att rekrytera en ersätter till Max Hallenberg och ser positivt på möjligheten att knyta till sig en ny vass chef. 

– Jag ser att vi har en jättemöjlighet att rekrytera nästa ledare för Göteborg i en tid som kräver andra egenskaper än vad som krävdes för kanske tio år sedan. Även om Max är en fantastiskt kompetent person så ser jag bara möjligheter med det här. 

Hur ser du på konkurrens, att det startar upp en ny byrå i Göteborg?

– Konkurrens är generellt bra och det är bra om det är fler byråer som slåss eftersom det gör att vi håller oss på tårna. Sedan så ser jag inte andra byråer som de främsta konkurrenterna utan jag tittar snarare på konsultbolag som exempelvis Accenture och Curamando, säger hon och fortsätter:

– Jag tror att de vinnande konsulterna inom vårt skrå är de som bäst förstår konsumentresan och för att göra detta idag krävs både bred och djup kompetens inom data och tech och här är Vizeum och Dentsu Aegis mycket väl rustade. Jag känner inte till exakt hur Tre kronor arbetar och hur deras erbjudande ser ut men jag ligger inte sömnlös över att de har startat en ny byrå i Göteborg. Snarare välkomnar jag som sagt konkurrens. 

Vidare säger Ebba Kilman att både Vizeum och Dentsu Aegis som nätverk satsar mycket på Göteborg som marknad.

– Göteborgskontoret har aldrig varit i bättre form och vi hade en dubbelsiffrig tillväxt förra året. Vi som koncern har investerat i vårt data- och techerbjudande, men även inom content och marketing automation. Vi har en tillväxtagenda i Göteborg och jag ser fram emot att jobba vidare enligt plan och under våren få välkomna en ny nyckelspelare till oss. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

VizeumTre Kronor

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.