söndag24 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunikationsbyråer

Han återkallar kravet – förlikas med Scholz & Friends

Publicerad: 7 april 2011, 07:51

Han stämde sin gamla arbetsgivare – som svarade med motanklagelser om fusk. Nu förlikas Kay Höök med Scholz & Friends.

Ämnen i artikeln:

Scholz FriendsPetronella Panerus

EW

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se


Dagensmedia.se kunde i november förra året avslöja det infekterade bråket mellan reklambyrån Scholz & Friends och den före detta vd:n Kay Höök.

Höök krävde nära 800 000 kronor – som han lånat ut från egen ficka för att byrån inte skulle gå under.

Men Scholz & Friends vägrade att betala och anklagade istället Kay Höök för fusk och olovliga uttag. Något som byrån bedömde kunde leda till ”framtida krav” från Skatteverket.

I slutet av mars skulle parterna mötts i rätten för en förberedande förhandling. Men dagen innan det laddade mötet i rätten valde Kay Höök att återkalla sina krav.

”Parterna har träffat en överrenskommelse som bland annat innebär att Kay Höök återkallar sin talan och att vardera parten ska stå för sin rättegångskostnad”, står det i Kay Hööks återkallelse.

Scholz & Friends upplevde under 2009 stora ekonomiska bekymmer. Till tidningen Resumé sade vd:n Petronella Panerus nyligen att byrån visar ”svarta siffror” under 2010, utan att vidare specificera byråintäkt eller resultat.

Dagensmedia.se har utan framgång sökt Kay Höök och Petronella Panerus:

"Jag har fått information om att Kay har dragit tillbaka sin talan. I övrigt har jag inga kommentarer", skriver Petronella Panerus i ett sms till dagensmedia.se.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev