söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunikationsbyråer

Grit Media vill bli störst i norr

Publicerad: 14 augusti 2017, 13:14

Jacob Marklund, Ludwig Olofsson, Elin Johansson, Andreas Andersson, Moa Lidman och Simon Eriksson på Grit Media.

Marknadsföringsbyrån Grit Media startar upp i Västerbotten. "Vi kommer hjälpa företag att utifrån data ta korrekta beslut kring sin marknadsföring", säger vd Ludwig Olofsson.

Ämnen i artikeln:

Norran

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


En ny marknadsföringsbyrå vid namn Grit Media startar upp i Västerbotten. Det långsiktiga målet är att "bliden ledande aktören på modern marknadsföring i norra Sverige".

Inledningsvis ska sex hemvändande digitala specialister driva verksamheten i Skellefteå och Umeå med vd:n Ludwig Olofsson i spetsen.

När Ludwig Olofsson flyttade tillbaka till Skellefteå efter tio år ifrån staden märkte han ett behov av att stärka den digitala kompetensen bland byråer och företag.

– Att vara marknadschef i dag är komplicerat. Vi kommer hjälpa företag att utifrån data ta korrekta beslut kring sin marknadsföring, så att man använder sina resurser på bästa sätt, säger Ludwig Olofsson till Dagens Media.

Norra Västerbotten går in som huvudfinansiär och planen är att växa organiskt och genom nyförvärv. Företaget blir alltså ett fristående företag inom Norran-koncernen.

– Det gäller att få traditionella branscher att våga kliva in i den digitala marknaden. Att bryta normen kring att investera i mer traditionella medier.

En utmaningen för att lyckas med den långsiktiga målet att bli ledande i norra Sverige handlar om kompetens säger Ludwig Olofsson.

– Det finns många duktiga digitala specialister från Skellefteå som till exempel arbetar i Stockholm eftersom att det inte har funnits lika stora möjligheter här.

Namnet Grit Media är taget efter det engelska begreppet "grit" som myntades av den amerikanska psykologen Angela Duckworth. Ordet kan kanske bäst liknas med svenskans "driv" och "jävlar anamma" – eller "ihärdighet" som Ludwig Olofsson översätter det med.

– Ordet "ihärdighet" symboliserar oss bra, konstaterar han.

Redan nästa vecka kommer byrån presentera sitt första nyförvärv, men än så länge är uppköpet hemligt.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev