Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunikationsbyråer

Estelle Bodén blir Art & Bobs nya styrelseordförande

Publicerad: 1 april 2019, 12:05

Elk Entertainments vd Estelle Bodén

Tv-veteranen Estelle Bodén går in som styrelseordförande i Art & Bob: ”Det är ett bolag med en mycket bra och intressant position på den svenska marknaden”, säger hon.


Art & Bob har valt tv-veteranen och Elk Entertainments vd Estelle Bodén till ny styrelseordförande.

I koncernen Art & Bob ingår bolagen Art & Bob Film och drama, Art & Bob Television , Art & Bob Network samt Art & Bob Postproduktion.  Bolagen har producerat filmer och serier som Bröllopsfotografen, Syrror, Ping Pongkingen, Familjer på äventyr, Rebecka och Fiona och Statsministrarna.

Estelle Bodén säger till Dagens Media att hon blev smickrad av att få frågan från Art & Bob, som hon beskriver som ett spännande bolag.

– Art & Bob är ett oberoende bolag med en mycket bra och intressant position på den svenska marknaden. Det är med stor glädje jag ser fram emot att få vara delaktig i bolagets fortsatta utveckling tillsammans med alla duktiga personer på företaget, säger hon.

Det oberoende produktionsbolaget Art & Bob grundades 2015 genom en sammanslagning av Art89 Television och Bob Film Sweden. I november förra året tog bolaget in Co_Made Sthlm – ett investeringsbolag som fokuserar på storytelling – som delägare.

– Med Estelle i vår styrelse breddas vår kunskap och erfarenhet med en av tv-branschens mest kompetenta personer. Art & Bob växer och kommer fortsätta ta nya steg och vi känner att hon är helt rätt att som ordförande leda vår styrelse under den resan, skriver Art & Bobs grundare och styrelseledamöter Mikael Hernström och Jan Blomgren, i ett pressmeddelande.

 Estelle Bodén var tidigare VD på Friday TV, och har över 20 års erfarenhet i tv-branschen. Hon började på Strix Television där hon var med och startade den internationella försäljningsavdelningen som hon senare blev ansvarig för.

Estelle Bodén har bland annat varit med och utvecklat och sålt fyra av formaten på listan ”Top 100 Formats”: Minute to Win It, Farmen, Baren, och Körslaget.

Janne Naess

Reporter (Föräldraledig)

janne.naess@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.