Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunikationsbyråer

De blir Valios nya mediebyrå

Publicerad: 4 februari 2019, 10:59

Bild 1/2  Scream blir Valios nya mediebyrå.

Foto: Press

Valio har valt Scream som sin nya mediebyrå. "De gav ett väldigt professionellt intryck", säger Anette Björnlund, medie- och kommunikationschef för Valio till Dagens Media.


Ämnen i artikeln:

ValioScreamMediebyråerMediacom

Scream vinner uppdraget för Valio och ska framöver hjälpa till med både medieanalys, mediestrategi och medieköp. Valios tidigare mediebyrå – Mediacom – var också med i pitchen. 

– Vi har haft Mediacom i över 15 år och upplevde att vi behövde lite förnyelse, få in nya tankesätt och titta på vad marknaden har att erbjuda. Vi behöver själva få en inblick i vad som hänt i de olika mediehusen och i branschen. Så det är en bra resa för oss också, att titta på marknaden på nytt och göra en utvärdering, säger Anette Björnlund, medie- och kommunikationschef på Valio, till Dagens Media och fortsätter:

 – Scream gav ett väldigt professionellt intryck. I den första svängen gjorde de en bra presentation av byrån. Efter det första urvalet lyckades de snabbt förstå vår marknadssituation och målgrupp, trots att de inte hade så mycket information om oss. De beskrev medielandskapet på ett träffsäkert sätt och hade bra förslag på hur vi ska vässa vår närvaro i media på ett bra sätt. 

Det är fortfarande oklart om det blir någon skillnad i mediemixen, om det blir en större förändring eller inte. 

Gör ni några förändringar i mediebudgeten?

– Det kommer inte ske några större förändringar, så mediebudgeten blir ungefär densamma som tidigare. 

John Söderberg

Reporter

john.soderberg@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev