måndag25 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunikationsbyråer

DDB:s storsatsning i Cannes

Publicerad: 12 juni 2012, 10:48

DDB Stockholm har lämnat in överlägset flest bidrag till Cannes Lions bland svenska byråer.

Ämnen i artikeln:

Cannes LionsBrindforsLowe BrindforsKingDDB StockholmÅkestam HolstNakedGarbergsFörsvarsmakten

KD

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se


Med totalt 167 tävlingsbidrag tävlar DDB Stockholm med mer än dubbelt så många bidrag som tvåan Forsman & Bodenfors – som i år skickat in 70 bidrag.

Det som gjort det möjligt för DDB Stockholm att tävla så mycket är att DDB centralt i år gör en storsatsning på Cannes Lions, med målsättningen att bli Agency of the year.

– Det är inte så att vi har dubbelt så många bra jobb i år. Vi har fått bidrag från nätverket för att skicka in bidrag vilket innebär att vi har kunnat tävla i fler kategorier, vilket känns superroligt, säger David Sandström, vd på DDB Stockholm.

Rekordmånda bidrag har skickats in till årets Cannes Lions – totalt 34 000.

DDB Stockholm tävlar i samtliga kategorier utom Film craft. Flest bidrag har byrån i kategorierna Promo & activation, Direct och Media.

– Det känns väldigt roligt att vi visas så stor tillit från nätverket, men man vet ju aldrig hur det kommer att gå. Att bara vara i närheten av att vinna i den här konkurrensen är fantastiskt, säger David Sandström.

Har du någon kampanj du hoppas extra mycket på?

– Man bör väl inte jinxa, men jag tycker att Försvarsmaktens "Vem bryr sig"-kampanj är otroligt fin, från tanke till utförande och spridning. Den är otroligt välplanerad och har spridit sig långt utanför Sveriges gränser.

Forsman & Bodenfors är den svenska byrå som brukar tävla flitigast i Cannes. Jämfört med förra året har dock byrån dragit ner rejält – från 134 till 70 bidrag.

De har skickat i flest bidrag:

DDB Stockholm:167 bidrag

Forsman & Bodenfors: 70 bidrag

Åkestam Holst: 66 bidrag

Lowe Brindfors: 62 bidrag

King: 42 bidrag

Prime: 33 bidrag

Garbergs: 25 bidrag

CP+B: 25

Naked: 21

Ingo: 21

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev