tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunikationsbyråer

CP+B Scandinavia blir Uncle Unicorn

Publicerad: 30 augusti 2017, 13:10

Melina Aristiadousa och Markus Lindsjö.

Byrånätverket MDC säljer CP+B Scandinavia. Därmed får byrån återigen svenska ägare.

Ämnen i artikeln:

CP B


Köpare av den skandinaviska verksamheten, med kontor i Göteborg och Stockholm, är nämligen byråns vd Melina Aristiadousa och byråns cd Markus Lindsjö.

Byrån grundades som webbyrån Daddy i Göteborg 2000, men köptes av Crispin Porter + Bogusky 2009.

– Det har varit en hektisk sommar med stort fokus på att avsluta affären men egentligen är det ganska odramatiskt – alla anställda är kvar, vi behåller våra kontor och fortsätter att arbeta tillsammans med våra kunder. Nu ser vi fram emot att få fokusera på att bygga en byrå anpassad för den svenska och skandinaviska marknaden, säger Melina Aristiadou, i ett pressmeddelande. Hon tillägger:

– Kombinationen av att vi har ett fantastiskt team med gedigen erfarenhet och numera en independentbyrås snabbrörlighet är en bra grund att fortsätta utveckla byrån.

I samband med ägarbytet byter byrån namn till Uncle Unicorn. Kopplingen till CP+B kvarstår emellertid, vilket innebär att byrån även fortsättningsvis kommer att dela uppdrag inom nätverket, enligt pressmeddelandet.

Förra året köpte MDC upp reklambyrån Forsman & Bodenfors. Häromveckan blev det klart att Forman & Bondenfors vd Erik Sollenberg lämnar byrån för att bli global vd för CP+B med säte i Colorado.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev