söndag24 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunikationsbyråer

Citat tar in kreativ ledare

Publicerad: 22 augusti 2012, 06:59

Reklam- och produktionsbyrån Citat tar in en kreativ ledare – en helt ny roll inom bolaget.

Ämnen i artikeln:

Citat

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Från och med denna vecka går Malin Köhlmark in som kreativ ledare. Hon kommer närmast från SCA Packaging där hon varit ansvarig för designavdelningen. Hon var exempelvis också med och grundade Klirr och har ett förflutet på ANR BBDO och Observera/Grey.

– Jag ska hjälpa till att lyfta den kreativa nivån och få alla våra kreatörer att jobba mer ihop och utnyttja varandras kompetens, tidigare har Citat jobbat mer branschindelat, säger Malin Köhlmark till dagensmedia.se.

Hon får nu ansvar för 25-30 kreatörer och tar även plats i Citats ledningsgrupp.

– Jag har längtat tillbaka till ett högre tempo – inom industrin är det längre cykler och jag är lite otålig. Dessutom brinner man verkligen för sitt jobb på byrå.

Redan i slutet av 2011 sade Citats vd Lars Lundström till dagensmedia.se att bolaget skulle satsa hårdare på att öka kreativiteten.

– Vi är ett stort bolag, men har ändå inte ett superkänt varumärke så jag är glad över att vi hade så många sökanden till den här positionen som ska vara med och ta Citat till nästa nivå, säger Lars Lundström.

Sökandena fick gå igenom en ganska lång process och på slutet fick en grupp kreatörer möjlighet att träffa slutkandidaterna.

– Vi satt och diskuterade i nästan två timmar, vilket jag tycker var positivt och det ger mig också en kortare startsträcka nu, säger Malin Köhlmark.

Citat har under våren också tillsatt en produktionschef som får motsvarande roll för ateljén och producenterna. Till den rollen internrekryterades projektledaren Dennis Andersson.

– Vi har tagit bort de interna organisationsmurarna som vi haft tidigare när vi jobbade branschvis, säger Lars Lundström.

Nästa steg för Citat blir att växa i Norge och Danmark. Om det blir via förvärv eller organisk tillväxt är ännu inte klart.

– Vi ska lägga en plan för Norge och Danmark under hösten. Vi har redan idag ett bra samarbete mellan Sverige och Finland, men ser en möjlighet till fler och större nordiska konton.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev