Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunikationsbyråer

Bulls Presstjänst anmäls till Arbetsmiljöverket

Publicerad: 23 juli 2019, 13:16

Bulls Presstjänst anklagas för omfattande brister i arbetsmiljön.

Bulls Presstjänst anklagas på flera punkter för brister i arbetsmiljön – bland annat för signaler om kränkande särbehandling som inte utretts. Nu anmäls bolaget till Arbetsmiljöverket.


Ämnen i artikeln:

Arbetsmiljöverket

Unionens huvudskyddsombud på Bulls Presstjänst har lämnat in en begäran om föreläggande eller förbud till Arbetsmiljöverket, på grund av brister i arbetsmiljöarbetet. Det rapporterar Siren.

Bulls Presstjänst har enligt förra årets bokslut 45 anställda, och omsatte 184 miljoner kronor netto. Bolaget, som är familjeägt, har i över tio år samarbetat med Aftonbladet. Man har även internationella kunder som King Features och Disney.

Anmälan till Arbetsmiljöverket har gjorts eftersom bolaget anses ha en otillräcklig handlingsplan kring hantering av arbetsmiljöproblem. Bulls Presstjänst har dessutom efter begäran från arbetsmiljöombudet, dröjt alldeles för länge med att komplettera denna. På ett stort antal punkter får Bulls Presstjänst bakläxa. Bland annat står att läsa i anmälan:

”Trots signaler om kränkande särbehandling har ni inte utrett orsakerna till kränkande särbehandling. Risk för ohälsa finns”.

”Chefers kunskaper om systematiskt arbetsmiljöarbete och organisatorisk och social arbetsmiljö brister. Det saknas också dokumenterad indelning av uppgifter i det systematiska arbetsmiljöarbetet. Risk för ohälsa finns”.

Dagens Media har sökt vd:n och delägaren Margareta Steinsvik, samt delägaren Tord Steinsvik. De har båda avböjt att kommentera.

Janne Naess

Reporter (Föräldraledig)

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Arbetsmiljöverket

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News