Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunikationsbyråer

Berntzon Bylund och Hilanders slås ihop

Publicerad: 20 december 2018, 09:23

Ännu en sammanslagning inom H&H Group när Hilanders och Berntzon Bylund går samman.


Ämnen i artikeln:

HilandersBerntzon Bylund

H&H fortsätter att slå samman uppköpta kommunikationsbyråer. Så sent som i tisdags rapportertade Dagens Media om att byråerna Springtime och Intellecta slås samman, näst på tur är Berntzon Bylund och Hilanders. 

Berntzon Bylund köptes upp av H&H i september i år och i samband med sammanslagningen skrotas varumärket Hilanders. Byråerna kommer istället verkan under namnet Berntzon Bylund. 

– Det är fantastiskt spännande att ta detta steg tillsammans med Hilanders och Hilanders kunder. Vi har sneglat på Hilanders ända sedan vi startade 2007 och har alltid sett dem som en tuff konkurrent som vi också har mött i ett flertal pitcher under åren. När vi blev en del av H&H Group i september blev vi syskonbyrå till Hilanders och insåg snabbt att vi också stod ännu närmre varandra än vi trodde. Både arbetsmässigt och kulturellt, säger Joachim Berntzon, vd på Berntzon Bylund, i ett pressmeddelande. 

Byråerna kommer gå samman vid årsskiftet och Hilanders blir då en del av BB Communications Group där även Mindmakers PR, Socialminds och Wonderland Event ingår. 

I samband med sammanslagningen har Hilanders vd Christina Karlsson Kazeem avgått, vilket Resumé rapporterat om. Tf chef och senior strateg på Hilanders är istället Niklas Gustafsson. 

 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

HilandersBerntzon Bylund

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.