söndag24 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunikationsbyråer

Bark byter förvärvsstrategi

Publicerad: 18 oktober 2010, 12:44

Kommunikationskoncernen Bark Group vill hellre bygga nätverk än att köpa byråer.

Ämnen i artikeln:

Niclas Fröberg

HW

Henrik Widell


Man bygger inga framgångsrika koncerner genom att köpa mindre bolag, betala ägarna efter prestation och låsa fast dem i bolaget en tid efter förvärvet. Det hävdar Niclas Fröberg, vd för Bark Group.

– Det är ett system som gör att entreprenörer försvinner och den här branschen är beroende av sina kreativa människor. Vi vill hellre jobba långsiktigt genom partnerskap, säger han.

Istället för att köpa bolag med rätt profil ska Bark Group knyta dem till nätverket genom att betala med aktier, från 25 procent och upp till 75 procent, procentandelar som kan komma att förändras under resans gång.

– Det är ett sätt att bygga verksamheten underifrån, snarare än uppifrån. Jag vet hur det fungerar eftersom jag en gång i tiden blev uppköpt på Mindshare, och där är jag ju inte kvar i idag.

Varför är er lösning bättre än den vedertagna?

– Därför att här handlar det om att vi har ett visst ägande vilket gör att bolagen fortfarande till stor del är sina egna, samtidigt som de kan dra alla fördelar som det innebär att ingå i ett större nätverk.

Modellen ska också göra det möjligt för Bark Group att växa snabbare. Och den nya förvärvsstrategin är redan igång med full kraft.

– Vi har i dag inlett diskussioner med ett antal högt respekterade byråer i London, Italien och Sverige om partnerskap i Bark Group.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev