Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kommunikationsbyråer

Alexei Grinevski lämnar Playad för IUM

Publicerad: 14 januari 2019, 10:12

Alexei Grinevski blir ny tv- och onlinechef på mediebyrån IUM.

Efter fem år slutar Alexei Grinevski på Playad för att istället återvända till mediebyråsidan.


Ämnen i artikeln:

PlayadIUM

Sedan fem år tillbaka har Alexei Grinevski varit nordisk analys- och strategichef på Playad. Nu lämnar han bolaget för att istället bli tv- och onlinechef på mediebyrån IUM.

– Det har varit en fantastisk resa på Playad där jag fått bygga upp en fantastisk webb-tv kanal tillsammans med svenska lokala publicister. Någonstans så känner jag att det jobbet nu är gjort och att det är dags att ta nästa steg. Jag är jättenyfiken på vad som hänt i övriga branscher där jag inte har haft samma insyn, säger Alexei Grinevski och fortsätter:

–Det har gått väldigt bra för IUM och det är en byrå på frammarsch, det är ett fantastiskt gäng jag får jobba med. 

Det är inte första gången som Alexei Grinevski arbetat på mediebyrå, tidigare har han även haft roller hos Mindshare, Vizeum och OMD. 

– Det som jag vill hjälpa till med nu är framför allt en holistisk syn på all rörlig bild. Jag är väldigt positiv och nyfiken till vad som väntar på IUM. Jag hoppas vara behjälplig för IUM med allt det jag har lärt mig på Playad men även tidigare på de andra mediebyråerna. 

Det är främst två stora utmaningar som Alexei Grinevski ser med sin nya roll på IUM. 

– Den första är på ett sett den heliga graalen, att hitta den perfekta kombinationen mellan online och traditionell tv. De stora frågorna är hur proportionerna ska se ut och vilka aktörer som ger bäst resultat. Det är en pågående ekvation som aldrig blir klar eftersom det tillkommer nya aktörer, säger han och fortsätter:

– Den andra utmaningen, vilket har varit en viktig fråga för mig på Playad, är att vi som bransch, oavsett om man befinner sig på köp- eller säljsidan, tar mer ansvar över de avtryck vi skapar för framtiden. Att vi tänker på vilket mediemångfald som vi lämnar efter oss och att vi tar mer ansvar för att behålla medier som vi har. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

PlayadIUM

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev