Gå direkt till textinnehållet

"Är du redo för Googles mobile first index?"

BLOGG. Dagens Medias SEO-bloggare Alexandra Jung går steg för steg igenom vad du måste ha koll på när Google rullar ut mobile first index.

Under de senaste månaderna har det pratats mycket om mobile first indexing som börjat rulla ut på allt fler webbplatser. Det är ett av Googles satsningar för att göra webben mobilvänligare i takt med att användarna mer och mer byter över till mobila enheter.

Precis som med allt nytt råder det mycket funderingar och tankar – vad är detta för något, hur fungerar det och kommer det påverka min webbplats?

I detta inlägg kommer jag därför berätta mer om vad det mobila indexet innebär och saker som kan vara bra att tänka på i samband med att uppdateringen. Trevlig läsning!

Vad är mobile first index?

Mobile first index kan låta klurigt men så behöver det inte alls vara utan det betyder exakt vad det låter som – att den mobila versionen av din webbplats som kommer att indexeras i sökmotorerna i första hand oavsett vilken enhet sökningen kommer från.

Innan denna uppdatering hade Google igång två resultat samtidigt – en mobilversion och en version för desktop. Exempelvis när en sökning gjordes från en mobil enhet visades resultat från den mobila versionen och vid en sökning från en dator fick du resultat från desktopversionen. Nu kommer Google oavsett vilken enhet du använder visa resultat från deras mobila index.

Läs hela inlägget i Alexandra Jungs blogg hos Dagens Media.

Publicerad 2018-06-26 11.57Uppdaterad 2018-06-26 11.57

Ämnen i artikeln:

Dela artikeln: