Gå direkt till textinnehållet

"4 intryck från nattens utfrågning av Mark Zuckerberg"

Medelåldern bland senatorerna är 62 år. Och de ställde också frågor som ligger i linje med sin ålder, eller snarare, som ligger i linje med att de knappast känner tillhörig till Facebookgenerationen.

Farfar är inte down with it

Vissa av frågorna kan man enkelt bara googla sig till och lika många frågor var baserade på rena fördomar, t ex att Facebook säljer data (det gör de alltså inte, vilket Zuckerberg betonade många, många gånger), men också frågor som började med ”många av mina vänner säger att….”. Man skulle ju vilja ha sett riktiga proffs ställa frågorna, gå på djupet i hur Facebook behandlar data, hur det faktiskt går till när man trackar även out-of-app-aktivitet och kort sagt frågor, som inte kräver att Zuckerberg måste börja svaret med ”well, we have an app called Messenger…”

Übermänniskakravet

Zuckerberg fick frågor om högt och lågt och många som inte har ett dugg att göra med anledningen till att han sitter i senaten de här dagarna. T ex att Facebook tjänar väldigt mycket pengar på sin affär och att det i sin tur gjort Mark Zuckerberg till en av världens rikaste personer, som internet gick lös på som anledning nog att radera sitt Facebookkonto.

Läs hela Emma Bloms inlägg i hennes blogg hos Dagens Media.

Publicerad 2018-04-11 11.05Uppdaterad 2018-04-11 11.08

Ämnen i artikeln:

Dela artikeln: