Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uppstickarna

Uppstickarna möter duon bakom Business & Dreams

Publicerad: 6 november 2019, 06:50

Uppstickarnas Karin Bäcklund och Johanna Snickars gästas av Vendela Lilliestråle och Camilla Lundin.

I veckans avsnitt av podcasten Uppstickarna möter programledarna Karin Bäcklund och Johanna Snickars entreprenörsduon Vendela Lilliestråle och Camilla Lundin, som är medgrundare till investmentbolaget Qalora Capital och driver Sveriges största kvinnliga karriärnätverk på Instagram – Business & Dreams.


Ämnen i artikeln:

Uppstickarna

Vendela Lilliestråle och Camilla Lundin berättar i podden om hur de startade investmentbolaget Qalora Capital, där de hjälper startups genom sitt nätverk av investerare, direkt efter examen från Handelshögskolan. De menar att man inte behöver veta exakt i detalj hur man vill göra något för att dra igång, men deras vision var att de ville göra det lättare för startups att hitta investeringar. 

Vendela Lilliestråle och Camilla Lundin delar också med sig av konkreta tips för hur kvinnor kan motverka att de ofta missgynnas i processer för att få investerare.

Duon insåg tidigt vikten av nätverk och att umgås med människor som har liknande intressen och drivkrafter, vilket också är en anledning att de startade Sveriges nu största kvinnliga karriärnätverk på Instagram, Business & Dreams, som har nästan 16 000 följare. Där anordnar de bland annat events, mentorskapsprogram, driver en bokklubb och arrangerar kurser för kvinnor som vill starta bolag. 

Därtill får du höra varför det är viktigare att vara modig än perfekt, hur deras bolagslansering blev både en fuckup och en succé, samt en mängd boktips.

 

Ämnen i artikeln:

Uppstickarna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.