Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Sohaila Bagger-Sjöbäck: ”Dags att anpassa sig till en ny arbetsmarknad”

Publicerad: 20 september 2021, 05:41

Sohaila Bagger-Sjöbäck gästar veckans avsnitt av ”Under 15”.

I det 197:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Sohaila Bagger-Sjöbäck som grundat Gig Assembly för att diskutera framtidens arbetsmarknad.


Ämnen i artikeln:

Henric Smolak

Det går inte att ignorera det faktum att pandemin, digitaliseringen och globaliseringen har förändrat arbetsmarknaden totalt det senaste decenniet. Att inte arbeta fyrtio timmar i veckan på ett kontor och ha särskilda anställningsformer blir mer och mer norm snarare än undantag. Sohaila Bagger-Sjöbäck, grundare av Gig Assembly, är övertygad om att detta är framtiden. 

– Gigekonomin är här för att stanna och såväl mer flexibla anställningar och arbetsplatser. Vi vill inte arbeta på samma sätt i dag och de bolagen som anpassar sig kommer få den bästa kompetensen och vara de långsiktiga vinnarna, säger hon i podden. 

Sohaila Bagger-Sjöbäck menar också att samhällets oförmåga att anpassa sig till en ny arbetsmarknad är direkt farlig. 

– Samhällets oförmåga att anpassa sig till den nya verkligheten är allvarlig. Väldigt få av de som arbetar som giggare har samma möjlighet att exempelvis ta ett lån på banken för att köpa en bostad, som en fast anställd person har. Det är dessutom krångligare att få tillgång till andra självklarheter som tillsvidareanställda åtnjuter, som till exempel en bra pension. Samhället måste anpassa därför anpassa sig för framtiden. 

Lär dig mer om framtidens arbetsmarknad i dagens avsnitt här: 

Du hittar även ”Under 15” här: 

Acast: Under 15
Spotify: Under 15
Itunes: Under 15  

Ämnen i artikeln:

Henric Smolak

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.