Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Rickard Bröms: ”Idén växte fram av frustration och inte passion”

Publicerad: 2 augusti 2021, 06:32

Henric Smolak diskuterar mobilitet med Vässlas Rickard Bröms i veckans avsnitt av Under 15.

I det 190:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av entreprenören Rickard Bröms som startat elmopedföretaget Vässla för att diskutera elektrifierad mobilitet.


Ämnen i artikeln:

Henric SmolakUnder 15

Den svenska företaget Vässla är en av de utmanare som vill förändra sättet vi transporterar oss på. Framtiden kräver olika transportmedel anpassad för det urbana livet och el är här för att stanna, enligt deras vd och grundare Rickard Bröms

– Jag ville skapa en produkt som jag själv behövde för att enkelt och hållbart kunna pendla till mitt arbete när jag arbetade utanför stan. Jag ville inte bli svettig av att cykla, ville inte stå i bilkö och avstod helst från kollektivtrafik. Idén med Vässla växte fram av en frustration, säger Rickard Bröms i podden. 

Vårt sätt att se på egendom som exempelvis bilar menar Rickard Bröms kommer förändras väldigt snart. Det är ett måste för en hållbar framtid enligt honom. 

– Bilar som står parkerade 98 % av dygnet ska definitivt inte ha plats i stadskärnan. Dem kan vara parkerade någon annanstans. Framtidens hållbara mobilitet kräver ett nytt tänk och en ny infrastruktur. Jag vill med Vässla se till att förändra den branschen, säger Rickard Bröms i podden. 

Lär dig mer om elektrifierad mobilitet i dagens avsnitt här: 

Du hittar även ”Under 15” här:
Acast: ​Under 15
Spotify: ​Under 15
Itunes: ​Under 15 

 

Ämnen i artikeln:

Henric SmolakUnder 15

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News