Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Northzones Maxine Rior: ”Entreprenörer i Sverige har fantastiska möjligheter”

Publicerad: 30 augusti 2021, 05:32

I det 194:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Maxine Rior som arbetar på riskkapitalbolaget Northzone för att diskutera hur man bäst söker och jobbar för att få en investering.


Ämnen i artikeln:

Henric Smolak

Maxine Rior har som uppgift att hitta nästa start up som ska ta över världen likt Spotify och Klarna. Under detta arbete får hon träffa hundratals entreprenörer med stora visioner. 

– Att söka riskkapital är en viktig del av den entreprenöriella resan. Man måste fundera noggrant på hur man vill bygga sitt bolag. Det finns olika typer av riskkapital som måste passa ihop med entreprenörens vision. När man väl söker riskkapital är det ett gediget sälj. Att hjälpa oss att enkelt kunna sälja vidare en idé med en enkel och tydlig pitch är ett tips, säger Maxine Rior i podden. 

Klimatet för entreprenörer i Sverige är, enligt Maxine Rior, väldigt bra i dag med en starkt växande techsektor. 

– Sveriges start up-scen är väldigt het med många förebilder i många framgångsrika techbolag. Det finns många investerare som är intresserade av svenska techscenen vilket indirekt betyder att möjligheterna för entreprenörer här är fantastiska. 

Lär dig mer om konsten att få en investering i dagens avsnitt här: 

Du hittar även ”Under 15” här: 

Acast: Under 15
Spotify: Under 15
Itunes: Under 15 

 

Ämnen i artikeln:

Henric Smolak

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News